top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Neziri tykitti kahdesti huippuajan

Nooralotta Neziri juoksi kahdesti alle 13 sekunnin Tampereen kisoissa keskiviikkona. Kisat käytiin sateessa ja kylmissä olosuhteissa, joten voittotulos 12,92 oli siihen nähden erinomainen.

-Vähän oli koleat olosuhteet, siihen nähden ihan hyvä tulos, Neziri pohti kisan jälkeen.

Neziri sai kisassa hyvän startin, sillä hän johti ensimmäisellä aidalla jopa Reetta Hursketta, joka tunnetaan salamalähtijänä. Hurske jäi kisan puolimatkassa hiukan Neziristä ja tuli lopulta maaliin toisena ajalla 13,03.

Neziri juoksi jo alkuerissä alle 13 sekunnin, kellottaessaan ajan 12,98. Kunto on siis tasaisen kova.

Kisa juostiin Tampereen takasuoralla, jossa kilpailijoille saatiin taakse reilun metrin myötätuuli. Se ei kuitenkaan lämmittänyt sateisen kylmiä olosuhteita.

Aitakisoja kotimaassa hallinnut Annimari Korte ei ollut mukana Tampereen kisoissa, vaan hän keskittyi harjoittelemaan elokuun kovaa kisarupeamaa varten. Edellisessä kisassa ennätyksensä juossut Lotta Harala puolestaan törmäsi alkuerässään neljänteen aitaan niin pahasti, että hän joutui keskeyttämään kisan.

Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka takoi tasaiseen tahtiin, ensimmäisessä juoksussa meni 13.78 ja toisessa 13,77.

Joonas Rinne juoksi Ratinan sateen keskellä 800 metrin ennätyksensä 1.47,87. Se on kotimainen kärkiaika ja ensimmäinen 1.48,00 alitus Suomessa sitten vuoden 2011, jolloin sen tekivät Niclas Sandells ja Tommy Granlund.

Rinteen ennätys ennen keskiviikon kilpailua 1.48,59. Se rikottiin, kun Markus Teijula veti juoksua 600 metriin, jonka jälkeen Rinne karkasi omille teilleen ja ennätykseen.

Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen kiiti Rinteen vanavedessä toiseksi kesän parhaalla ajallaan 1.49,76.

– Valmistavan treenin perusteella osasin odottaa 1.47, mutta fiilis vähän kärsi, kun alkoi sataa vettä ja oli tuulista, mutta koetin vain unohtaa sen, Rinne totesi.

Loppusuoralla Rinteellä ei ollut veroistaan kirittäjää, mutta se ei olisi aikaa hänen mukaansa juuri parantanut.

– Loppujen lopuksi tärkeintä oli saada vetoapua matkalla. Loppusuoralla sain hyvin itsestäni irti. Se on vahvuuteni, Rinne sanoi.

Naisten pituudessa odotettiin mielenkiinnolla Taika Kotilahden kauden avausta. Kotilahdella oli vielä teknisiä vaikeuksia ja hän jäi tulokseen 603. Kisan yllätysvoittaja oli Sini Sanaslahti, hän hyppäsi 615.

Porvoon Akilleksen Jonni Blomqvist voitti 400 metrin aitajuoksun ennätyksellään 51,44. Koleassa säässä ja sateen keskellä juostussa kilpailussa Blomqvist lohkaisi aiemmin tänä vuonna juoksemastaan ennätyksestä 0,48 sekuntia.

Vantaan Hiekkaharjun kisoissa Annemari Kiekara juoksi kovan puuskaisen tuulen saattelemana 5000 metrillä kesän kotimaisen kärkiajan 16.18,76.