top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Neziri tykitti uuden SE:n

Nooralotta Neziri teki huippujuoksun World Athletic hallisarjan Karlsruhen kisoissa. Neziri tykitti hurjassa seurassa kisan voittoon ja paransi Suomen ennätyksen aikaan 7,92. Hän puristi entisesti ennätyksestä peräti viisi sadasosaa.

Neziri sai kisassa loistavan lähdön ja oli jo kolmannella aidalla johdossa. Kun kisassa oli mukana koko Euroopan parhammisto Nadine Visseristä alkaen, oli voitto melkoinen yllätys.

Neziri juoksi alkuerissä jo 8,01. Viime hallikaudella hän alitti kaksi kertaa kahdeksan sekunnin rajan, sivuten parhaallaan SE;tä 7,97.

Reetta Hurske oli finaalin kuutonen ajalla 8,08. Hurske juoksi alkuerässä 8,04. Tamperelainen alitti viime vuonna kertaalleen kahdeksan sekunnin rajan, hallikauden paras oli 7,99.

Kristiina Mäkelä avasi loistavasti hallikauden samoissa kisoissa. Helsinkiläinen loikki 14.13 ja otti kovatasoisessa kisassa toisen sijan. Kilpailun voitti Kuuban Liadagmis Povea tuloksella 14.54.

Mäkelän kisa oli ensimmäinen viime elokuun Kalevan kisojen jälkeen. Hänen polvensa operoitiin jo syksyllä, mutta kuntoutus on onnistunut loistavasti ja Mäkelä jätti kauden avauksessa taakseen mm. Yhdysvaltojen Tori Franklinin ja Kreikan Paraskevi Papachristoun.

Mäkelä hyppäsi viime kaudella hallissa 14.20, vuosi sitten hän avasi kautensa tuloksella 13.83. Nyt nähdyn avauksen perusteella hallikaudesta on tulossa hyvä.