top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nezirin Euroopan kiertue tuotti kolme SE:tä

Nooralotta Neziri jatkoi kuluvan talven huippujuoksujen sarjaa Ranskan Lievinissä. Neziri heittäytyi 60 metrin aitojen finaalin maaliin samalla ajalla 7,91 Hollannin Nadine Visserin ja Yhdysvaltain Christina Clemonsin kanssa.

Maalikamera näki Visserin voittajaksi ja hiljattain Berliinissä juoksemiaan SE-lukemia sivunneen Nezirin lopulta toiseksi.

– Pettynyt olin, kun tulos tuli julki. Ajattelin, että kurotin maaliin ensimmäisenä. Olin siitä aika varma, Neziri sanoi.

Lievinissä Neziri juoksi alkuerissä 7,97 ja oli finaalissa kolmatta kertaa tällä kaudella SE-vauhdissa. Hän juoksi puolitoista viikkoa sitten Saksan Karlsruhessa 7,92 ja perjantaina Berliinissä 7,91. Euroopan kiertueen saldona oli siis kolmessa eri kilpailussa kolme SE-tulosta!

– Nyt oli tosi hyvä kisafiilis, ja kun on mennyt niin hyvin, ajattelin etten anna näille muille naisille siimaa, vaikka niillä on meriitit, Neziri viittasi Visserin ja Clemonsin menestykseen arvokisoissa.

Clemons oli Lontoon olympialaisissa 100 aidoissa viides ja kolme vuotta sitten MM-halleissa toinen. Hän on tämän hallikauden maailmantilaston kakkonen ajalla 7,88. Clemons on myös voittanut urallaan yhden Timanttiliigan osakipailun. Nyt hän jäi Nezirin taakse.

Hollannin Nadine Visser on edellisten halli EM-kisojen voittaja, MM-hallien kolmonen ja EM-kisojen 2018 100 aitojen nelonen. Nyt hän jakaa ajalla 7.91 Nezirin kanssa Euroopantilaston kakkossijaa, kärjessä on britti Tiffany Porter ajalla 7,89.

”Kaipaan sitä painetta voittaa”

Nezirin molemmat juoksut kulkivat Lievinissä ongelmitta, mutta pitkä kilpailuturnee alkaa jo tuntua.

– Lähtö on nyt hyvä ja se kulkee, mutta kyllä nyt tekee jo mieli kotiin ja vähän levähtämään. Pakaraakin alkaa särkeä, kun on ollut paljon iskutusta ja matkustamista. Se ei kuitenkaan ole mitään vakavaa, Neziri sanoi.

Lievinissä Neziri nautiskeli siitä, että oli yksi finaalin suosikeista ja pääsi kolmosradalle.

– Minä olen jotenkin aina ollut siellä 8. radalla. Nyt nautin siitä, että olen yksi ennakkosuosikeista. Minä vihaan olla takaa-ajajana. Saan paljon enemmän itsestäni irti, kun uskon, että voin menestyä. Minä kaipaan sitä painetta voittaa.

Kisan jälkeen Neziri oli yhdessä voittaja Visserin kanssa järjestäjien haastattelussa. Haastatteija ihmetteli kuinka hyvät välit kaksikolla näytti olevan.

-Olemme radalla kilpailijoita, mutta kisan ulkopuolella ystäviä, Neziri naureskeli ja Visser nyökytteli vieressä päätään.

Reetta Hurske oli alkuerässään viides ajalla 8,17, joka ei riittänyt loppukilpailuun. Hurskeen talven paras on Karlsruhessa juostu 8,04.

Tsegay juoksi uuden ME:n

Lievenissä tehtailtiin myös hurjia tuloksia. Etiopian Gudaf Tsegay juoksi 1500 metrillä uuden ME-tuloksen 3.53,09. Hän paransi yli kahdella sekunnilla Genzebe Dibaban entistä ME-tulosta.

-Olen harjoitellut todella kovaa, tavoitteena on ollut juuri rikkoa ME-tulos. Olen onnellinen kun pystyin siihen nyt, Tsegay riemuitsi.

Lähelle ME:tä pääsi myös Etiopian Getnet Wale, hän voitti 3000 metriä kaikkien aikojen toiseksi parhaalla ajalla 7:24.98. Miesten pika-aidoissa USA:n Grant Holloway jäi ajallaan 7,32 vain 0,02 sadasosaa ME:stä. Tuon ennätyksen omistaa Colin Jackson, hän juoksi sen 1994.

Miesten seipäässä Armad Duplantis ylitti 586 ensimmäisellään. Hänen takareitensä oireili lämmittelyssä ja kun kisan voitto varmistui tuolla ylityksellä, jätti hän kisan sikseen.