top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nezirin selässä rasitusvamma


Aitajuoksija Nooralotta Nezirin kilpailukauden aloitus siirtyy. Neziri kävi Helsingissä ortopedi Ilkka Räsäsen tutkimuksissa, jossa häneltä todettiin alaselän rasitusvamma.


– Nyt on edessä kuntoutusjakso. Toivon, että pystyn kilpailemaan juhannuksen jälkeen ennen kuin Tokion olympiakisojen tulosraja umpeutuu, Neziri sanoi.


Nezirin kevään harjoittelua on kiusannut selkävaiva, joka tuntui lähinnä aitajuoksuharjoituksissa.


– Totta kai tämä harmittaa todella paljon, mutta olen hyvässä kunnossa ja takana on hyvä hallikausi, joten olen luottavainen olympialaisten suhteen, Neziri sanoi.


Neziri ei ole vielä rikkonut Tokion olympiakisojen tulosrajaa, mutta ilman sitäkin hänellä on mahdollisuudet taistella kisapaikasta rankingin kautta. Tokion kisoihin tavoittelevien urheilijoiden on tehtävä tulokset 29. kesäkuuta mennessä.


Käytännössä Neziri pystyy näillä näkymin juoksemaan 1-2 kisaa, ennen kuin näyttöaika umpeutuu. Tokion kisoihin ei hyväksytä viime kesän tuloksia, vaan näytöt on annettava tämän vuoden puolella.


Pik-aitojen tulostaso on ollut alkukaudesta hämmentävän kova. Peräti 37 naista on tähän mennessä alittanut 13 sekunnin rajan ja alle 12,85 on juossut jo 20 naista. Varmaan olympiapaikkaan tarvitaan 12,84 alitus, mukaan otetaan kuitenkin 56 juoksijaa, joten rankingin mukaan kisoihin pääsee varmasti 13,00 alituksella.


Jari Porttila75 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page