top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskanen näytti venäläisille kaapin paikan Oloksella

Iivo Niskanen avasi olympiakauden voitolla, Niskanen oli nopein Muonion Oloksella hiihdetyissä perinteisissä Tykkilumen kisoissa. Olympiatalvi oli kerännyt paikalle Venäjän ja Saksan ykköshiihtäjät ja Norjastakin oli mukana kovan tason hiihtäjiä. Matkana oli 15 km perinteisellä.

Niskanen jätti toiseksi tulleen Venäjän Aleksander Chervotkinin 5,4 sekunnin päähän. Chervotkin oli viime vuonna maailmancupin avauksessa Rukalla samaisella 15 km matkalla toinen Johannes Klaebon jälkeen. Niskanen oli silloin viides, häviten venäläiselle saman verran kun lauantaina voitti.

Niskanen on siis vähintäänkin siinä kunnossa, kun kauden ensimmäisessä kisassa pitääkin olla. Suomalainen jätti taakseen kolmanneksi tulleen Venäjän Ivan Yakimushinin liki puolella minuutilla. Norjan Erik Valnesin jäi Niskasesta 34,5 sekuntia. Venäjän Sergei Ustiugov taipui Niskaselle peräti 52 sekunnilla.

-Kausi avattu voitolla. Päästiin hiihtämään hyvinkin talvisessa säässä. Huomenna jatketaan vapaalla, Niskanen kommentoi avauskisaa hänen omalla Instagram-tilillään.

Kauden avauskisa hiihdettiin perinteisellä, sunnuntaina miesten matka on 15 km vapaalla. Lauantain avauksen toiseksi paras suomalainen oli sijalle 24 hiihtänyt Juuso Haarala, Hän jäi Niskasesta jo 2,20. Alekxander Sthålberg oli 26., eroa Niskaseen syntyi 2,27.

Samaan aikaan hiihdettiin myös Vuokatissa, siellä Perttu Hyvärinen hallitsi 15 km vapaan kisaa mielin määrin. Hyvärinen voitti toiseksi tulleen Japanin Hiroyuki Miyazawan 40 sekunnilla. Remi Lindholm oli kolmas ja jäi Hyvärisestä 54 sekuntia.

Oloksella naisten 10 kilometriä hallitsi Venäjän Natalia Neprjajeva ennen Tatjana Sorinaa. Kaksikon välinen ero oli 12 sekuntia. Kerttu Niskanen oli viides ja hävisi voittajalle 31 sekuntia.’

Kilpailu oli Niskasen ensimmäinen sitten tammikuun leikkaushoitoa vaatineen loukkaantumisen. Kilpailu osoitti, että suomalainen on valmis taistelemaan hyvistä sijoituksista jo maailmancupin avauksessa Rukalla.

Niskasen edellä maaliin ehtivät myös saksalaiset Victoria Carl ja Katharina Hennig, Kertun ero kaksikkoon oli kuitenkin vain 13 sekuntia.

Naiset hiihtävät Oloksella sunnuntaina saman matkan vapaalla.