top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskanen ”Olen onnellinen kun on numero rinnassa”


Kerttu Niskanen oli Tour de ski:n avauspäivän kovin suomalaisyllättäjä. Niskanen hiihti itsensä kauden ensimmäisessä sprinttikisassa heti välieriin ja sai sieltä hyvä tukun hyvityssekunteja touria ajatellen.


-Olen onnellinen siitä, kun saan pukea numerolapun rintaan, Niskanen kertoi maximusportille tuntojaan jo ennen kisaa.


-En oikeastaan enää edes haluaisi muistella sitä viime kautta ja loukkaantumista, mutta aine se tuntuu putkahtavan esille.


Niskasen kausi on alkanut todella hyvin. Tourin avauksessa hän oli kaikkien yllätykseksi peräti kymmenes. Lisäksi maailmancupissa ovat tulleet jo sijat 7-9-12-15.


- Intoa on valtavasti, ennen kauden alkua ei ollut tulostavoitteita, nyt päällimmäisenä on helpotus ja onnellisuus, Niskanen myöntää.


Niskanen piti Davosissa kahden viikon korkeanpaikanleirin ennen Tour de skin alkua. Kisapaikalle hän saapui vasta päivää ennen starttia.


-Siirsin tulopäivää sen joukkueen keskuudessa olleen koronatapauksen vuoksi, Niskanen painotti.


-Leiri Davosissa meni hyvin, kaikki se mitä oli suunniteltu tehtäväksi pystyttiin tekemään.

Niskasen Tourin avaus oli niin huikea, että odotukset keskiviikon perinteiselle kympille vain kasvoivat.


-Se on ilman muuta se matka, jota eniten odotan, hän myöntää.


-Nythän touri on ehkä kaikkien aikojen helpoin, itse odotukset ovat distanssimatkoilla, sprintit vedetään läpi kun ne ovat Tourin ohjelmassa.


Niskasen ohella naisissa erävaiheeseen selvisivät Krista Pärmäkoski (18.) ja Anne Kyllönen (23.).


Miehissä Pekingiin jo valittu Lauri Vuorinen hiihti odotetusti ainoana erävaiheeseen. Vuorinen oli lopulta sijalla 22. Iivo Niskanen aloitti Tourin sijalla 40, mutta hänen ehdoton päämatkansa on vuorossa keskiviikkona.


Niskanen voitti kauden ensimmäisen 15 kilometrin perinteisen kisan Rukalla, nyt hiihdetään sama matka ja seuraavan kerran se on vuorossa Pekingin olympialaisissa.


Tourin avauskisan voittajat olivat Jessie Diggins ja Johannes Kläbo.


Jari Porttila





192 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page