top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskanen vetäytyy Tourilta, puolalaiset mukaan mäkiviikolle


Iivo Niskanen on päättänyt vetäytyä viime hetkellä Tour de skiltä. Niskanen ilmoitti asiasta hiihtoliiton tiedotteessa.


-Urheilullisesti tuloksen tekemiseen olisi varmasti ollut hyvät mahdollisuudet, mutta toisaalta terveysriskejä on olemassa, Niskanen perusteli päätöstään.


-Punnitsimme asiaa monelta kantilta, plussia ja miinuksia on varmasti yhtä paljon. Lähtökohtaisesti Tour pitää hiihtää kokonaan ja olon tulee olla varma.


Niskanen on jo kolmas suomalainen mieshiihtäjä, joka jättää tourin väliin. Ennen häntä samaan ratkaisuun tulivat Joni Mäki ja Perttu Hyvärinen.


Niskasen päätöksen taustalla on Keski-Euroopan koronatilanne ja se, että MM-vuonna hän ei halua ottaa sitä riskiä, jonka Tourin loppuun hiihtäminen varmasti toisi tullessaan. Myös Norjan hiihtäjät ovat päätyneet Niskasen kanssa samaan päätökseen ja se saattoi painaa vaakakupissa.


-Tammikuussa tulee vielä hyviä kisoja, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. On Lahti sekä Falun, jonne tuli muun muassa yksi normaalimatkan kisa lisää. Ne on tarkoitus hiihtää ja sitä kautta rakentaa huippuvirettä kohti Oberstdorfia.


Oberstdorfin MM-kisat olisi tarkoitus hiihtää helmikuun loppupuolella.


Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa tänään ja FIS piti päivällä tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi puolalaisten hyppääjien pääsevän sittenkin kisaamaan.


-Kaikki Puolan joukkueen jäsenet antoivat vielä maanantai-iltana negatiiviset koronatestit ja terveysviranomaisten mukaan he voivat osallistua kilpailuun, vahvisti FIS:n kilpailujenjohtaja Sandro Pertile.


Päätös merkitsee sitä, että eilinen karsinta kumotaan ja tämän päivän kisan hypätään normaalilla maailmancupin kaavalla. Kaikki mukana olevat 62 hyppääjää pääsevät ensimmäiselle kierrokselle ja toiselle kierrokselle pääsee normaalin maailmancupin tapaan 30 parasta hyppääjää.


Ensimmäisessä kisassa ei siis ole käytössä knock out-systeemiä. Kilpailu alkaa kello 17.30.


Jari Porttila


35 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page