top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskasen entinen huoltomies maajoukkueen päälliköksi


Suomen Hiihtoliitto on nimittänyt hiihtomaajoukkueen voitelupäälliköksi Mika Venäläisen. Venäläisen sopimus on tehty kausille 2021-2022 ja 2022-2023.


Vielä kaksi vuotta sitten Venäläinen toimi Iivo Niskasen henkilökohtaisena huoltomiehenä maajoukkueessa. Niskasella olikin tietojen mukaan oma panoksensa siinä, että Venäläinen palasi takaisin huoltoryhmään. Venäläinen on ollut Niskasen taustajoukoissa kaikkina niinä vuosina, kun menestystä on tullut. Pitkän linjan kokenut huoltomies Mika Venäläinen palaa maastohiihdon huoltoryhmään voitelupäällikön rooliin oltuaan viime kauden poissa maajoukkuehuollosta. Venäläisen huoltomiesura maajoukkueessa alkoi jo vuonna 1997 ja Venäläistä pidetäänkin rautaisena pitovoiteluosaajana. – Halukkuuttani tehtävään kysyttiin ja mielenkiinnolla otan haasteen vastaan. Aiemmilta kausilta ja edeltäjiltä on jäänyt asioita työkalupakkiin, tästä on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta, kommentoi Venäläinen. Hiihtomaajoukkueen ensi kauden päätähtäimenä on Pekingin talviolympialaiset. Voitelupäällikkö aloittaa huoltokokonaisuuden rakentamisen välittömästi kohti olympiatalvea. Hiihtomaajoukkueen taustavoimia on vahvistettu ja myös Matti Haavisto palaa joukkueen ja huollon toimintaan. Haavisto tukee jatkossa ostopalvelusopimuksella maajoukkuetta ja huoltoryhmää logistiikassa sekä muissa huollon toiminnoissa.


Haavisto tunnetaan Krista Pärmäkosken henkilökohtaisena valmentana ja entisenä huoltopäällikkönä ja maajoukkueen johtajana. Viime talvena hän toimi enää vain Pärmäkosken valmentajana, mutta nyt hän palaa siis maajoukkueen toimintaan.


Maajoukkuetta vahvistettiin siis olympiavuoden alla kahdella kokeneella ja näyttönsä jo antaneella henkilöllä, jotka ovat toimineet suomalaisen hiihdon keulakuvien taustalla jo vuosia. Satsaus osoittaa Hiihtoliitolta kauaskatseista toimintaa, olympiamenestyksen eteen ollaan valmiita panostamaan myös liiton tasolla.


Jari Porttila


38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page