top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskasen huutelu videolla hämmentää asiantuntijoita


-Mä sanoin xx että älä tee mittään, ei v…u voi kuunnella.


MTV:n kuvaajan tallentama video siitä, kun Iivo Niskanen tulee maalialueelta ns. asusteiden vaihtopaikkaan Oberstdorfissa on hämmentävä. Video on katsottavissa täältä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paljastava-kulissivideo-iivo-niskanen-nimesi-suksiraivonsa-kohteen-painokelvotonta-tekstia/8084446


Videolla Niskanen käy yhä kuumana kahdellekin alueella olleelle suomalaiselle. Hänen purkauksensa kohdistuu suksiin ja voiteluryhmään.


Niskanen purkaus, jossa hän syytää jotain henkilöä kovalla äänellä, sanoen ”Mä sanoin xx että älä tee mitään” on erityisen hämmentävä.


MM-kisoissa vaihdettavat sukset piti viedä suksien vaihtoaitioon jo ennen kisan alkua. Kuvista näimme, kuinka Niskanen vei omaan boxiinsa kaksi eri suksiparia. Niistä toisessa oli vahvempi ja toisessa kevyempi pitovoide.


Parit olivat numero 1 ja numero 2. Iivo oli testannut kumpaakin ennen kisaa ja tiesi siis tarkasti mitä niiden pohjissa oli.


Sen jälkeen kun Niskanen oli asettanut suksensa boxiin, niihin ei saanut enää koskea kukaan. Ei siis yksikään huollosta vastannut suksimies. Mitä Iivo siis tarkoitti kisan jälkeen moittiessaan huoltoa sanoillaan ”mä sanoin xx että älä tee mitään”?


Kerrataan vielä, kukaan ei voinut tehdä suksille mitään sen jälkeen kun Niskanen oli asettanut ne boxiin ja hän tiesi tarkallaan millaiset sukset boxiin asetti.


Niskasen mukana boxiin ei päässyt yksikään huoltaja. Hän siis asetti itse parin 1 tiettyyn kohtaan ja parin 2 tiettyyn kohtaan. Itse asiassa vain hän tiesi tarkallaan, missä kohtaa pari 1 oli ja missä kohtaa pari 2 oli.


Siitä huolimatta Niskanen huusi ärsyyntyneenä huollolle ennen suksien vaihtoa ”Sanokaa nyt V…u kummat otan, ykkösen vai kakkosen”.


Tämäkin huutelu on herättänyt asiantuntijoissa ihmetystä. Heidän mukaansa hiihtäjän on itse aistittava ladulla, toimiiko siellä paremmin kevyt vai vahvempi pitovoide. Huollon on sitä huomattavasti vaikeampi määritellä pelkän katseen perusteella.


Koko episodi kertoo ehkä enemmän siitä, että Niskasen keskittyminen kisaan ei ollut paras mahdollinen. Ei ennen, eikä sen aikana.


Lopputulos taas kielii siitä, että Niskasen ja Olli Ohtosen on perattava koronavuosi kunnolla läpi. Kaikki ei ilmiselvästi mennyt harjoituksellisesti nappiin, sillä Niskanen ei ollut nyt fyysisesti samalla tasolla kuin on ollut edellisissä arvokisoissa.


Vuoden päästä taivaanrannassa ovat jo Pekingin olympialaiset.


Jari Porttila


486 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page