top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pärmäkoski "Onhan siinä yksi stressitekijä lisää"

Updated: Dec 27, 2021


Vilma Nissinen on matkustanut kotiin Sveitsistä korona-altistuksen vuoksi. Nissinen altistui Eveliina Piipon sairastumisen seurauksena. Nissisen koronatestit ovat olleet altistumisen jälkeen negatiivisia, eikä hänellä ole sairastumiseen viittaavia oireita.


Viranomaiset eivät ole asettaneet Nissistä koronakaranteeniin, mutta joukkueen sisäisen riskiarvion perusteella maajoukkueen lääkärit ja urheilija yhdessä päätyivät edellä kuvattuun ratkaisuun tavoitteena minimoida riski jatkotartunnoille joukkueessa.


Piippo välitti hiihtoliiton tiedotustilaisuudessa viestin voi hyvin, ei ole oireita ja pitää kuntoa yllä kuntopiirillä hotellihuoneessa. Hän tähtää Imatran SM-kisoihin.


Piipon koronatartunta on vaikuttanut koko joukkueeseen. Davosissa leireilleet hiihtäjät muuttivat aikataulujaan ja saapuivat Tourin avauspaikkakunnalla aiottua myöhemmin.


-Siirsin päivällä matkustusta tuon koronan vuoksi, Kerttu Niskanen otti puheeksi,


-Onhan siinä yksi pieni stressitekijä lisää, kun pitää joka aamu käydä koronatestissä ja jännittää sitten tulosta, jonka saa ylensä illalla, Krista Pärmäkoski kertoi maximusportille kysymättä.


-Ikävä kyllä nyt tuli kohdalle ensimmäinen koronatapaus kilpailumatkoilla kahteen kauteen, selvitti joukkueen lääkäri Mira Kaikkonen.


-Tämän hetkinen viruspaine on niin valtava, että tartunnan voi saada mistä vain. Eveliinalle tehtiin rutiinitesti ja kun se oli positiivinen, niin hänet eristettiin heti.


-Viranomaiset asetti karanteeniin. Joukkuetta on testattu nyt viranomaisten osalta päivittäin, uusia positiivisia ei ole.


Joukkueen lääkintäryhmä teki kuitenkin päätöksen, että Vilma Nissinen, Eveliina Piipon huonekaveri ennen positiivista tulosta, päätettiin lähettää kotiin.


-Vilmaa on testattu ja testit ovat olleet negatiivisia. Joukkueen sisäisenä päätöksenä teimme päätöksen, että Vilma matkusti kotiin, jossa pystyy harjoittelemaan ja olemaan tietenkin erillään joukkueesta.


-Tehostettu testaaminen jatkuu päivittäin. Joukkue valmistautuu aivan normaalisti kisoihin, testaus ei sitä häiritse, Kaikkonen painotti.


Jari Porttila

257 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page