top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Norjan liitto käänsi selkänsä Johaugille


Norjan hiihtoliitto on Dagbladet-lehden mukaan viemässä doping-rikkeestä kärynneen Therese Johaugille myöntämän, arvostetun Holmenkollen-mitalin pois. Hiihtoliiton päätöksen mukaan kaikki dopingista kärynneet joutuvat luovuttamaan tämän arvostetun palkinnon takaisin.


Päätöstä luonnehditaan Norjassa skandaaliksi. Johaug kärysi doping-rikkeestä vuonna 2016. Huulirasva-episodin toi hänelle pitkän kilpailukiellon ja viimeksi Venäjän hiihtoliitosta arvosteltiin Johaugia ja nostettiin tämän doping-tausta esille.


Nyt siis norjalaisetkin ovat kääntämässä selkänsä naishiihdon supertähdelle.


Norjan edellinen supertähti Marit Björgen arvosteli Norjan hiihtoliiton päätöstä, sanoen ettei Johaug syyllistynyt rikkeeseen tahallaan. Norjan hiihtoliiton vastaus oli jäätävä.


-Hiihtoliiton hallitus on Marit Björgenin kanssa eri mieltä siitä, doping todella on, Norjan hiihtoliiton hallitus ilmoitti.


Tähän asti norjalaiset ovat vähätelleet Johaugin ja Sundbyn käryjä ja yrittäneet painaa niitä ”villaisella”. Nyt ääni kellossa näyttää muuttuneen, mutta norjan media ei ole asiasta samaa mieltä. Se puolustaa yhä doping-rikkeistä kärynneitä urheilijoitaan.


Jari Porttila


142 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page