top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Northugille seitsemän kuukauden vankeustuomio


Huumeita, viinaa ja liikenteen vaarantamista järjettömillä ylinopeuksilla.


Siinä 13 kertaisen maailmanmestari Petter Northugin ansioluetteloa viimeisen vuoden ajalta.


Huumeiden käyttö ja liikenteen vaarantaminen toivat hänelle seitsemän kuukauden vankeustuomion. Northugin asianajaja pyysi, että Northug saisi suorittaa vankeuden kotonaan, nilkkaan kiinnitettävän valvontapannan kanssa.


Ajokorttinsa ja ajo-oikeutensa norjalaistähti menetti eliniäkseen, käytännössä se tarkoittaa Norjan lakien mukaan sitä, että hän voi anoa korttia takaisin viiden vuoden kuluttua.


Northug myönsi käyttäneensä kokaiinia ystäviensä juhlissa. Lisäksi hänen kotoaan löydettiin kotietsinnän yhteydessä kokaiinia. Kotoa ei tiettävästi löytynyt suoranaisia doping-aineita, toki kokaiinin käyttökin antaisi positiivisen doping-tuloksen.


Norjan hiihdon supersankari voitti aktiiviuransa aikana 13 maailmanmestaruutta ja kaksi olympiakultaa. Kaikkiaan hänen palkintokaapissaan on neljä olympiamitalia ja 16 MM-mitalia.


Huomionarvoista hänen loistavalla urallaan on olympiamitalien vähäinen määrä ja hän voitti ne kaikki vuoden 2010 olympialaisissa Vancouverissa. Sotshissa neljä vuotta myöhemmin hänen paras sijoituksensa oli vapaan sprintin kymmenes sija.


Northug ei ole kommentoinut rangaistustaan norjalaismediassa, mutta hän ilmoitti asianajajansa kautta tyytyvänsä oikeuden päätökseen.


Vielä ei ole tiedossa, saako hän suorittaa vankeusrangaistuksen, joka on hänelle jo toinen, kotonaan jalkapannan valvonnassa.


Jari Porttila.

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page