top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nouseeko Ahonen palkintopallille?


Antti Aalto voitti ylivoimaiseen tyyliin Lahden suurmäessä tänään hypätyn Modeo-cupin osakilpailun. Aalto hyppäsi kummallakin kierroksella 128 m ja voitti 16 pisteellä toiseksi tulleen Eetu Nousiaisen.


Nousiainen hyppäsi toisella kierroksella koko kilpailun pisimmän hypyn 128,5 metriä ja varmisti sillä toisen tilan. Eroa Aaltoon syntyi kuitenkin 16 pistettä.


Suomella on Pekingin kisoihin kolme paikkaa miesten kisoihin, mutta vain Niko Kytösaho on yltänyt tällä kaudella maailmancupin pisteille, siis 30 parhaan joukkoon. Onkin mahdollista, että Olympialaisiin valitaan vain kaksi miestä ja kaksi naista, jotta joukkue voisi osallistua sekajoukkuekisaan. Kytösaho on jo paikkansa varmistanut.


Aalto ja Nousiainen käyvät siis Lahdessa taistelua olympialipuista. Ensimmäinen erä meni Aallolle, seuraava erä on vuorossa sunnuntaina, kun Lahdessa ratkotaan SM-mitalien kohtalo suurmäessä.


Janne Ahonen liittyy mukaan kisoihin huomenna. Aallon ja Nousiaisen esitykset olivat lauantaina sitä tasoa, että olisi ihme jos Ahonen pystyisi uhkaamaan heitä.


Lauantain kisassa kolmanneksi hyppäsi Arttu Pohjola. Hänen hyppynsä kantoivat 119 ja 107 metriä. Ahosen kaksi harjoitushyppyä kantoivat 120 metrin paikkeille, joten SM-mitali ei ole tuota taustaa vasten mahdoton temppu.


Jari Porttila215 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page