top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

NRK:n toimittaja hämmästeli Korteen menoa


Annimari Korte on hurjassa kunnossa heti kauden avauksessa. Hän juoksi Lahden Uusi Alku kisoissa vain 12 sadasosan päähän nimissään olevasta Suomen ennätyksestä, kellottaessaan maailman kärkiajan 12,84. Korteen valmistautuminen kisaan oli tavallisuudesta poikkeava.


-Normaalisti minulla ei ole puhelinta mukana starttipaikalla, mutta nyt oli. Katsoin viisi minuuttia ennen starttia, että maailman kärkiaika on 12,94, ajattelin että sen alle olisi kiva mennä, Korte naureskeli.


-Oikeasti en osannut odottaa tällaista starttia kaudelle, alla on vasta muutama lähtöharjoitus eikä harjoittelua ole vielä kevennetty ollenkaan.


-Ensimmäinen lepopäiväkin oli vasta perjantaina.


Korteen aika on hurja, kun se todellakin oli vasta kauden avauskisa. Normaalisti hän on pystynyt parantamaan selvästi kauden edetessä aikojaan, joten kesästä on tulossa mielenkiintoinen.


-Yksi syy näin hyvään avaukseen on varmasti se, että olen pystynyt harjoittelemaan ensimmäisen kerran urani aikana terveenä koko talven. Tai nyt takareisi on tulehtunut ja olen joutunut syömään tulehduskipulääkkeitä, mutta se ei ole aiheuttanut suuria muutoksia harjoitteluun.


Korte juoksee ensi viikolla Oslossa 200 aidat. Norjan TV:n NRK:n toimittajat kyselivätkin innoissaan maximusportilta Korteen juoksusta, he odottavat innolla suomalaisen esiintymistä Bisletillä.


-Juoksiko Annimari todella 12,84, kysyi NRK:n yleisurheilutoimittaja maximusportilta.

Kun hän sai myöntävän vastauksen, tuli seuraava viesti nopeasti.

-Mahtavaa, toivotaan kovan tason kilpailua myös tällä viikolla Bisletillä.


-Onneksi meille järjestyi suora lento Osloon, kentäältä meidät viedään hotelille ja sieltä kentälle. Aika valvotuissa olosuhteissa Bisletillä kilpaillaan.


Oslon kisaan lähtee Suomesta myös Nooralotta Neziri, joten kaksikon ensimmäinen yhteenotto käydään erikoispitkällä matkalla.


Lahti, Jari Porttila

313 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page