top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nyt jysähti aitakisojen avauksessa huipputulos


Elmo Lakka juoksi Lahden Ahkeran kisoissa Euroopan kärkituloksen. Video Pekka Mäki-Reinikka.


Suomalaiset yleisurheilijat ovat huippuiskussa heti kauden avauksessa. Wilma Murto täräytti jo viikko sitten MM-kisarajan, ylitettyään Kuortaneella 481. Sandy Morris paransi tuota maailman kärkitulosta perjantaina Renossa lukuihin 482.


Sunnuntaina huippuvireessä olivat pika-aituri. Elmo Lakka sivusi Lahdessa kolmen vuoden takaista ennätystään, juoksemalla 7,63. Ennätysvire löytyi tekniikkamuutoksesta. Lakka tulee nyt ensimmäiselle aidalle kahdeksalla askeleella seitsemän sijaan.


– Se on ollut toimiva ratkaisu, mutta vaatii kisasuorituksia alle. Seitsemän askeleen kanssa minulla oli vähän kintaalla, tuleeko loppu vähän harppomalla. Kahdeksalla askeleella pääsen vähän parempaan rytmiin, kun otan lyhyempiä askelia, Lakka totesi SUL:n tiedotteessa.

 

– Yksi askel lisää vie hieman enemmän aikaa, mutta kun siinä juoksu kiihtyy loppuun, se toivon mukaan näkyy ensimmäisessä aitavälissä, kuten nyt aikojen perusteella näyttäisi näkyvän.

 

Lakka jäi Glaskowin MM-hallien kisarajasta vain sadasosan.

 

Lakka juoksi Lahdessa myös 60 metriä, hän paransi kolmella sadasosalla yhdeksän vuotta vanhaa ennätystään lukuihin 6,88. Tulokset kertovat omaa kieltään siitä, että mies on menossa kohti uransa parasta vuotta.

 

Nooralotta Neziri pääsi myös kokeilemaan vuoden tauon jälkeen vauhtiaan 60 aidoissa ja se oli vähintäänkin tyydyttävää. Neziri kellotti ajan 8,12, viimeksi hän on juossut näin kovaa 4. helmikuuta 2022 Berliinissä.

 

MM-hallien kisaraja on 8,02 ja se on Nezirin ensimmäinen tavoite hallikaudella.

 

– Treenit ovat menneet vaihtelevasti. Välillä on mennyt tosi kovaa ja välillä hitaammin. Tavoite on, että saan hallikauden aikana rypistettyä ajan alle kahdeksan sekunnin, Neziri linjasi.

 

– Se vaatii, että saan ryminää juoksun alkuun. Nyt se on vähän hidas. Sillä tavalla näyttää kuitenkin valoisalta, ettei ole mitään syytä miksei sitä ryminää tulisi. Viime kesän kisoihin verrattuna juoksu on jo parempaa.

 

Neziri on juossut viimeksi alle kahdeksan sekunnin talvella 2021. Porilainen juoksi myös 60 metrin sileän, hän jäi vuonna 2015 juoksemasta ennätyksestään vain sadasosan tuloksella 7,41. Viime hallikaudella vain Anna Pursiainen juoksi kovempaa (7,39) kuin Neziri.

 

 Jari Porttila425 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page