top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nyt jysähti, Santtu Heikkinen hurjasteli SE:nSanttu Heikkinen siirsi kauden avauskisassaan Luxemburgissa Pekka Päivärinnan 50 vuotta vanhan 3000 metrin SE:n historiaan juoksemalla ajan 7.52,12. Päivärinnan vuonna 1973 juoksema aikaisempi SE kirjattiin luvun 7.52,97.


– Hyvät tunnelmat kisasta jäi, mutta rehellisesti sanottuna odotin hieman kovempaa aikaa, Heikkinen kommentoi heti juoksunsa jälkeen. 

 

Syksyn harjoittelu sujui Heikkiseltä hyvin, ja hän teki hyvän suorituksen myös joulukuun alussa EM-maastoissa, mutta sitten ilmaantui pieniä murheita. 

 

– Sairastin jouluna koronan, josta seurasi parin kolmen viikon vaisu jakso. Viimeiset valmistavat treenit tänne sujuivat kuitenkin hyvin, joten uskoin pystyväni omaan ennätykseeni. 

 

Heikkinen liittyi ennätyksensä myötä siihen joukkoon, joka on kairannut arvokisoista mitaleja. Hän nousi nyt Lätkä-Pekan ohella Martti Vainion, Samuli Vasalan ja Topi Raitasen ohi kaikkien aikojen tilastossa.

 

Heikkinen sijoittui juoksussa neljänneksi, voiton vei Hollannin Mahadi Abdi Ali ajalla 7.47,32. MM-hallien kisaraja on jäätävän kova 8.37.00. Rooman EM-kisojen tulosraja on 1500 metrillä 3.36,00, Heikkinen juoksi viime kesänä ajan 3.37,62.

 

Elmo Lakka juoksi myöhään lauantaina Dortmundissa 60 metrin aidat alkuerissä 7,70, viikko sitten Lahdessa hän sivusi ennätystään 7,63. Lakka oli Dortmundin finaalissa neljäs ajalla 7,71,

 

Daniel Kosonen oli viikonlopun kolmas urheilija, joka pitää nostaa otsikoihin. Kosonen ylitti Porissa 220 ja korotutti riman sen jälkeen 226:een. Se on Rooman EM-kisojen tulosraja, mutta oli vielä tällä kertaa liikaa.

 

Kuortaneella Juho Alasaari hyppäsi seivästä 532, sivuten kauden kotimaista kärkitulosta. Dortmundin kisassa Turkin Ersu Sasma hyppäsi 572.

 

Juniorien puolella nähtiin myös merkittävä suoritus, kun Enni Virjonen passitti Saga Vannisen 17-vuotiaitten lyömättömänä pidetyn 5-ottelun ennätyksen historiaan. Virjonen keräsi 4287 pistettä. Näyttääkin siltä, että otteluntulevaisuus on ainakin naisissa turvattu.

 

Yhdysvaltojen Albuqueruessa tehtiin kovin tuloksia. Irlannin Rhasidat Adeleke juoksi 60 metrillä maailmantilaston kakkosajan 7.15, tilaston kärjessä on USA:n Aleia Hobbs ajalla 7,11.

 

Kaikkien aikojen tilastossa 13 naista on alittanut maagisen seitsemän sekunnin rajan. Viime vuonna Hobbs ja Julien Alfred juoksivat kaikkien aikojen toiseksi parhaan ajan 6,94. Alfred on mukana New Yorkin Millrose Gameseissa. Nuo kisat ovat nähtävissä MTV:n katsomossa.

  

Jari Porttila

 

429 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page