top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Nyt on huonoin kisa hiihdetty”


Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen Tour de skin avaukseensa. Rukan maailmancupissa vielä terveisiä hiihdellyt Pärmäkoski rynni nyt sprintin erävaiheeseen ja esitys oli sielläkin pirteä, vaikka ei erästään jatkoon mennytkään.


-Nyt on Tourin huonoin kisa hiihdetty. Se meni ihan kohtuullisesti, joten tästä on hyvä jatkaa Touria. Huomenna pääsen vetämään pertsan ( perinteinen hiihtotyyli ) kympin, joka on yksi mielimatkoistani.


Pärmäkoski tuli Tourille epävarmoin tuntein, mutta avaus näytti että kunto on nousemassa. Pohjat eivät toki ole niin hyvät kuin voisivat, mutta pikku hiljaa palaset ovat loksahtamassa kohdilleen.


-Tämä on ensimmäinen kerta, kun asumme alhaalla ja tulemme vain hiihtämään tänne 1700 metrin korkeuteen. Se on asia, joka saattaa vaikuttaa esityksiin, Pärmäkoski pohti.


Naisten sprintin voitti Ruotsin Linn Svahn ennen USA:n Jessie Digginsiä ja Ruotsin Frida Karlssonia. Heistä Karlsson lukeutuu koko Tourin suosikkeihin ja hän sai kolmannesta sijasta 48 hyvityssekuntia. Pärmäkoski sai 21. sijasta kuusi hyvityssekuntia.


Lauantaina perinteisen kympille lähdetään yhteislähtökisana, lauantaille on myös luvattu kohtalaista lumisadetta.


-Kunhan ei sataisi liikaa, niin päästäisiin kunnolla hiihtämään.


Jos lunta tulee rajusti, niin silloin irtiotot ovat käytännössä mahdottomia ja ratkaisut nähdään viimeisillä kilometreillä.


Naisten printissä Johanna Matintalo oli hienosti sijalla 19 ja Jasmi Joensuu 20:s. Kummankin osalta Touri alkoi siis jopa odotuksia paremmin.


Miesten puolella ei yllätyksiä nähty. Italian Federico Pellegrino oli ykkönen ennen Venäjän Alexander Bolshunovia. Venäläinen otti näin vahvan otteen Tourin voitosta, sillä hän on normaalimatkoilla italialaista kovempi.


Suomen miehistä aika-ajot selvitti vain Verneri Suhonen. Hän olisi puskenut 20 parhaan joukkoon, mutta menetti mahdollisuudet kaatumiseen viimeisessä kurvissa ennen loppusuoraa.


-Kun loppusora aukesi niin ajattelin, että nyt päästään vihdoin näyttämään miten loppukiri kulkee. Sitten sukset vaan menivät päällekkäin ja vedin lipat. Se oli sitten siinä, keräilin vaan itseni pystyyn.


-Vähän surkea filis päivästä jäi, mutta se on välillä tällaista, Suhonen kertoi.


Kaatumisestaan huolimatta Suhonen oli lopulta 28:s.


Tour jatkuu lauantaina perinteisen tyylin yhteislähtökisoilla.


Jari Porttila

194 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page