top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nyt puhuu Ruuskanen ”Antaa asiantuntijoiden tehdä valinnat”


Antti Ruuskasen uran viimeisen kilpailukauden avaus ei mennyt heittäjän toiveiden mukaan, vaikka hän voitti Saarijärven juhannuskisan tuloksella 77,89.


– 80 metrin heittoa läksin hakemaan, mutta jokainen heitto jäi vähän erilaiseksi. Tuli yritystä ja sen mukana ohiheittoja, Ruuskanen kertaili.


– Tulos ei nyt ollut oikein minkäänlainen, mutta menee siihen haarukkaan, mikä minulla kauden avaus on ollut.


Ruuskasen piti avata kilpailukausi jo aiemmin, mutta se siirtyi ensin nivusvaivan ja sitten perheenlisäyksen takia.


– Tyttö ja äiti ovat jo kotona. Sen suhteen kaikki on hyvin, Ruuskanen hymyili.


Nivusvaivakin oli heittäjän mukaan osa liki jokakesäistä rutiinia.


– Se tulee melkein joka kesä, kun vauhti rupeaa toimimaan, Ruuskanen totesi.


Urallaan olympiahopeaa, Euroopan mestaruuden ja EM-pronssin voittaneen Ruuskasen, 37, valmistautuminen Tokion olympiakesään on sujunut koko lailla hyvin.


– Talvella oli paikat kunnossa ja pääsin harjoittelemaan hyvin. Keväällä jouduttiin sitten tekemään pieniä ratkaisuja. Ensin jännitettiin, kun koetettiin saada etelän leiri, ja sitten sitä, missä vaiheessa synnytys tulee, Ruuskanen kertoo.


Saarijärven kilpailuun Ruuskanen tuli kuitenkin valmiina heittämään yli 80 metriä.


– Nyt oli hyvät olosuhteet ja verryttelykin oli ok. 80 metriä olisi hyvinkin voinut mennä, vaan eipä mennyt, Ruuskanen tuumi.


– En päässyt oikein kunnolliseen heittoasentoon. Heitoista yksi oli vähän parempi, mutta osa meni kiirehtiessä vähän ohi. Viimeisessä jalat tökkäsivät ristiaskelhypyssä ja vauhti pysähtyi.


Tokion olympiakisoissa kilpailevien suomalaisten keihäsmiesten valintoihin Ruuskanen ei ota kantaa. Suomella on tällä haavaa neljä valintakelpoista heittäjää, mutta olympialaisissa voi kilpailla vain kolme edustajaa per maa.


– Minulle se on positiivinen asia, jos pääsen kisoihin. Tämä on minulle kuitenkin viimeinen kilpailukausi. Sen eteen painetaan töitä, että Tokiossa heitetään, mutta jos en pääse kisoihin, sitten on muita kisoja, Ruuskanen sanoo.


Ruuskasella ja Oliver Helanderilla on olympiakisojen tulosraja toissa vuodelta ja Toni Kuuselalla tältä kesältä. He ovat sen perusteella valintakelpoisia. Lassi Etelätalo, joka on tällä kaudella heittänyt 82,84, on valintakelpoinen rankingsijoituksen perusteella.


– Minusta se on hieno homma, että nuoret tunkevat kisakoneeseen ja, että nyt on tullut onnistumisia myös aiemminkin pitkälle heittäneille. Antaa asiantuntijoiden tehdä ratkaisut, Ruuskanen sanoo.


Kilpailukauden jatkoa Ruuskanen ei ole vielä lyönyt tarkemmin lukkoon.


– Tarkoitus oli, että katsotaan jatkoa sen jälkeen, kun nähdään, miten ensimmäisessä kisassa lähtee rullaamaan, mutta eipä tuo oikein lähtenyt.

136 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page