top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Nyt sain itsestäni irti maksimisuorituksen”


Katri Lylynperä avasi suomalaisten MM-urakan todellisella jättipaukulla sijoittumalla naisten sprintissä kahdeksanneksi.


-Tosi hyvät fiilikset on nyt. Kyllä tuo kahdeksas sija oli minulle aika lailla maksimit tänään. Se on se, mitä toivoin pystyväni tänään suorittamaan.


Lylynperä on osallistunut MM-kisoihin aikaisemmin kaksi kertaa. Sekä Lahdessa 2017 että Seefeldissä 2019 hiihdot jäivät jo aika-ajoihin, mutta nyt mentiin jo välieriin saakka. Lylynperä oli karsinnoissa parhaana suomalaisena seitsemäs ja lopputuloksissa siis loistavasti kahdeksas.


-Aika kaukaa tähän piti lähteä, kun Pyhäjärven SM-kisoissa lähdin rakentamaan tätä, siihen nähden täytyy olla tyytyväinen.


Lylynperä oli kaksi viikkoa sitten SM-kisojen sprintin karsinnassa kymmenes, mutta pakkasi sen jälkeen sukset autoon ja lähti kotimatkalle.


-Pari päivää siinä huilattiin ja sitten aloitettiin kevennetty harjoitus näitä kisoja varten.


Valmistautuminen onnistui täydellisesti ja Lylynperä todisti kaikille pystyvänsä taistelemaan jopa sprintin arvokisojen finaalipaikasta. Sijoitus ja hiihto antavat varmasti Lylynperälle sitä kaivattua itseluottamusta, kun mennään kohti vuoden päässä odottavia Pekingin olympialaisia.


Sprintti hiihdettiin ääriolosuhteissa, sillä stadionilla lämpömittari näytti auringossa yli 30 asteen lukuja. Se asetti huollolle erityiä paineita.


-Suksi oli ihan käsittämättömän hyvä, suorastaan huikea löytö tälle kelille tämä suksipari.

Meidän huolto oli tänään koko ajan hyvin kartalla, Lylynperä kehui.


Naisten sprintistä olisi saattanut tulla vieläkin huikeampi, mutta Johanna Matintalo kaatui alkuerän johtoasemassa viimeisessä mutkassa ja menetti siinä varman välieräpaikan.


-Suksi tarrasi sohjoon kiinni ja sitten mentiin.


Matintalon eteneminen alkuerässä oli niin väkevää, että myös hän olisi taistellut ilman muuta jopa finaalipaikasta. Nyt hän oli lopputuloksissa sijalla 26. Kolmantena suomalaisena erävaiheeseen selvisi Jasmi Joensuu, hän oli lopulta 17:sta.


Naisten maailmanmestaruuden vei ylivoimaiseen tyyliin Ruotsin Jonna Sundling ennen Maiken Fallaa ja Anamarija Lampicia.


Miehissä suomalaisilla oli matkassa myös pientä epäonnea, sillä Joni Mäki ( sijoitus 13 ), Lauri Vuorinen (15) ja Ristomatti Hakola (16) olivat kaikki alkuerissä kolmansia, eivätkä ajat riittäneet jatkopaikkaan. Mäen välieräpaikka jäi taas monon mitan päähän.


-Kulku parani erään ja aika hyvältä paikalta pääsin loppusuoralle, mutta ei taaskaan aivan riittänyt, Mäki myönsi kisan jälkeen.


-Taktiikka onnistui täydellisesti, pääsi loppusuoralle kärkipaikalta, mutta veto ei riittänyt vain loppuun saakka, Vuorinen myönsi.


Johannes Kläbö uusi kisassa Seefeldin maailmanmestaruuden, hänen jälkeensä mitalit menivät myös vuonomaahan, sillä Erik Valnes oli toinen ja Haavard Taulgböl oli kolmas.


Jari Porttila

45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page