top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nyt viritellään hurjaa EM-paukkua


Juho Alasaari seuraa tarkkana kun velmentaja Mikko Latvala käy hyppyä läpi Kuortaneen Urheiluopistolla. Photo Jari Porttila


Yleisurheilun hallikausi on nyt täydessä vauhdissa. Suomalaisrintamalla mennään kovaa, nyt viritellään kaikkien aikojen EM-paukkua. Kun Roomassa viimeksi kilpailtiin EM-mitaleista 1974 saalistivat suomalaiset kaikkiaan 10 mitalia, joista neljä oli kultaa.


Suomi oli 50 vuotta sitten pidetyissä EM-kisoissa viidenneksi paras maa, Ranskan ja Länsi-Saksan edellä ja tietenkin paras Pohjoismaa.


Kesäkuun alussa tavoitteet ovat myös korkealla, kisoista voidaan odottaa mitalisadetta.


Listataanpa seuraavaksi ne suomalaisurheilijat, joilla on mahdollisuus mitaliin Roomassa.


Reetta Hurske pääsee pahan kaatumisen jälkeen vauhtiin vasta SM-halleissa, mutta jos tamperelainen saa viimeiset viisi aitaa kulkemaan yhtä hyvin kuin ensimmäiset viisi, taistelee hän Roomassa jopa mitalista.


Viivi Lehikoinen on ollut ennätysvireessä hallissa ja se kertoo omaa kieltään, kun valmistaudutaan Roomaan. Viivi taistelee ilman muuta mitalista EM-kisoissa.


Wilma Murto on valttikorttimme Roomassa ja Pariisin olympialaisissa. Hän on niin varma hyppääjä, että voi palata ja palaakin kummistakin kisoista kotiin mitalin kanssa. Hallikausi alkanut loistavasti.


Anni-Linnea Alanen on valmis yllätykseen Roomassa. Hän on kesällä valmis 65 metrin kaareen ja sellaisella taistellaan ja otetaan mitali.


Silja Kosonen taistelee jopa kultaisesta mitalista Roomassa. Virettä on haettu yli 20 asteen pakkasessa vedetyistä treeneistä.


Krista Tervo omaa potentiaalin mitaliheittoon. Kun varmuus löytyy kevään aikana, voi Krista olla kova sana Roomassa.Saga Vanninen on valmis ottelemaan uuden SE:n ja sen myötä hän nousee mitaliehdokkaaksi juuri EM-kisoissa. Se olisi myös oiva näpäytys Olympiakomitealle ja Opetus-ja kulttuuriministeriölle.


Topi Raitanen puolustaa Roomassa EM-kultaa ja taistelee ilman muuta siellä mitalista. Raitanen on yhden vaikean vuoden jälkeen taas kunnossa, kuten talven katujuoksut osoittavat.


Oliver Helander taistelee Roomassa ilman muuta mitalista, itse uskon kultaiseen mitaliin, sen verran positiivisia viestejä harjoituksista on kuulunut. Ensi kesänä 90 metriä menee rikki.


Toni Kuusela lunastaa ensi kesänä kovat puheet ja puhkaisee 88 metrin viivan. Jos se tapahtuu Roomassa, palaa Kuusela sieltä kotiin mitalin kanssa. Treeneissä on nyt kova tekemisen meininki.


Aku Partanen oli loistava jo MM-kisoissa, tuleva kesä on hänen uransa huipennus. EM-mitali tietäisi sitä, että myös Pariisissa on mahdollisuudet vaikka mihin.


Listalla on siis 11 varteenotettavaa EM-mitalistia ja yllättäjille on tilaa. Heitä on myös tulossa, otetaan esimerkiksi Samuli Samuelsson ja 10 sekunnin pintaan menevä SE. Sillä oltaisiin EM-kisoijen finaalissa ja siellä voi tapahtua mitä vaan.


Lisäksi meillä on kaksi potentiaalista 14.80 tason loikkanaista, jos vire löytyy alkukesästä, taistelee kumpikin, Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen jopa mitalista.


Uusimmassa Kisakatsomo-ohjelmassa seurasimme mm. nuorten EM-kultaa voittaneen Juho Alasaaren harjoituksia Kuortaneella. Ohjelmaan pääset tästä linkistä: https://www.mtv.fi/video/3a3206a0728569ff57d7/jakso-1-kisakatsomo-yleisurheilumakasiini

 

Jari Porttila

570 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page