top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Olemme valmiita voittamaan”


Vimpelin Veto varmisti 2-1 (1-2,7-1,0-0,3-1) voitollaan Tampereesta superpesiksen runkosarjan kolnannen sijan ja pääsee näin valitsemaan keskiviikkona vastustajan lauantaina alkaviin pudotuspeleihin.

-Tämä ottelu näytti, että olemme valmiit taistelemaan voitoista myös jatkossa. Vaikean ensimmäisen jakson jälkeen joukkue kokosi hyvin itsensä ja pystyi puristamaan voiton, joukkueen pelinjohtaja Markku Hylkilä painotti maximusportille.

Havaintojen mukaan Hylkilä oli jopa korottanut ääntään ensimmäisen jakson jälkeen pukukopissa, se kuitenkin tehosi ja toisella jaksolla Tampereella nähtiin taas tilanteita luova ja itseensä luottanut joukkue.

-Me pystymme rakentamaan tilanteita, kuten toisella jaksolla näimme. Pystymme siihen myös jatkossa ja kun ukopeli pystytään pitämään tiiviinä, niin uskon että pelaamme vielä pitkälle syksyyn, Hylkilä vakuutti.

Tampereella joukkue vaihtoi pääasiassa kovilla lyönneillä, siihen oli selkeä syy; etenijöiden jalkoja haluttiin säästellä.

-Teemana oli että ehjänä pudotuspeleihin ja siinä onnistuimme.

Seuraava kysymys on tietenkin se, ketä vastaan Vimpeli aloittaa pudotuspelit. Joensuu ja Sotkamo pääsevät valitsemaan ensin vastustajansa ja tuon vaiheen jälkeen jäljellä ovat todennäköisesti Hyvinkää ja Kitee.

-Jos nämä kaksi ovat jäljellä, niin silloin valinta on helppoa. Hyvinkään pelitapa sopii meille hyvin, Hylkilä vakuutti.

-Olemme tietenkin käyneet läpi kaikki joukkueet, mutta kun siinä on meitä edellä pari joukkuetta, niin valinta ei ole yksin meistä kiinni. Hyvä, että tuo valinta tehdään heti keskiviikkona.

Joensuu siis voitti runkosarjan ja sen kunniaksi on sanottava, että joukkue pelasi upeasti myös kaksi viimeistä peliään Imatraa vastaan. Se ei edes säästellyt runkopelaajiaan, eikä näin antanut Imatralle mahdollisuutta kavuta mukaan pudotuspeleihin. Sarjan fair play palkinnon voisi jakaa jo nyt.

Kierroksen yllätyksestä vastasi lähes selkä seinää vasten pelannut. Se otti puhtaan 2-0 voiton Kouvolasta, näin Jymy-Jussit nähdään myös pudotuspeleissä. Viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin taisteli Pattijoki, jota pidettiin ennen kauden alkua jopa mitalisuosikkina.

Pudotuspelit alkavat jo lauantaina ja jatkuvat heti sunnuntaina. Jatkoon mennään kahdella voitolla, joten heti ensimmäinen ottelu on erittäin tärkeä. Jos pelit ovat viikonlopun jälkeen tasan, pelataan kolmas ottelu keskiviikkona. Samalla kaavalla edetään aina mitalien jakoon saakka. Kaksi peliä viikonloppuna ja keskiviikko on aina varapäivä.

464 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page