top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Oliver Helander kovan ratkaisun edessäKeihäsmiehet nousivat pääosaan Kalevan kisojen viimeisenä päivänä Vaasassa.

Lassi Etelätalo ja Toni Keränen ovat nousemassa varteenotettaviksi yllättäjiksi Pariisin olympialaisissa. Oliver Helander taas painii tekniikkaongelmien kanssa, jotka on ratkaista pian.


Etelätalo nousi mestaruuteen, kuinkas muutenkaan kuin viimeisellä heitollaan. M

Konkari on nyt sellaisessa kunnossa, että on täysin mahdollista, että hän heittää Pariisissa ennätyksensä. Sillä taas kutiteltaisiin mitalisijoja. Lassin ennätys on Munchenin EM-kisoissa syntynyt 86.44, Vaasassa keihäs lensi 84.67.


Tokion olympialaisissa Etelätalo oli kahdeksas.


Keräselle Pariisin olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Kalevan kisojen hopeamitalisti on heittänyt tänä vuonna ennätyksensä 84.19, Vaasassa keihäs lensi 83.76. Kaikki viittaa siihen, että edessä on vielä sellainen 86-87 metrinen ja jos se syntyy Pariisin finaalissa, taistellaan sillä jopa mitalista.


Oliver Helanderin tekniikka on sen sijaan sekaisin. Se voi johtua monesta harjoituksellisestakin asiasta, mutta se on saatava nopeasti kuntoon. Kaikki lähtee juoksusta, joka ei kulje kunnolla eteenpäin, vaan laahaa liian alhaalla takana. Sieltä ei heittoa saa millään kunnon asentoon.


SM-kisojen pronssi oli Helanderille kotikatsomon edessä raju pettymys ja se pistää mietityttämään. Helanderin piti matkata vajaan viikon kuluttua Pariisin Timanttiliigan kisaan, nyt edessä on raju ratkaisu, sillä tuo reissu on lienee syytä heivata.


Helander on kuitenkin tällä hetkellä Suomen ykkösnyrkki Pariisin olympialaisissa.


Sunnuntai tarjosi muutaman hyvän suorituksen. Sara Lappalainen oli terävänä 800 metrillä ja saattaa päästä juoksemaan matkan myös Pariisissa. Silloin Suomella olisi tuolla matkalla kaksi välierätason juoksijaa.


Kristiina Mäkelän olympianäyttö jäi piippuun. Uran viimeisestä SM-kisasta irtosi toki voitto, mutta olympiamatka on nyt muiden käsissä.


Silja Kososen olympiamatka voi tuoda mitä vaan. Kosonen on tasaisessa 72-74 metrin kunnossa, jos Pariisissa syntyy uusi SE, niin kuin voidaan odottaa, taistelee Kosonen jopa mitalista.


Krista Tervon tekniikkaongelmat ovat jopa suuremmat kuin Helanderilla. Ongelmien syy on selvillä ja harjoituksissa heitto jo kulkee, mutta kisatilanteessa alkavat ongelmat. Toivottavasti ne saadaan kuukaudessa hallintaan.


Odotan myös suurella mielenkiinnolla mihin Nathalie Blomqvist pystyy Pariisissa. Ennusmerkit ovat ainakin lupaavat.


Jari Porttila

496 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page