top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Olli Heikkala palaamassa kärkeen


Vimpelin Veto saanee sunnuntain kärkiotteluun Kouvolaa vastaan jalkeille parhaan mahdollisen miehistön. Kaksi ottelua numerolla seitsemän pelannut Olli Heikkala on palaamassa kärkeen.


-Olemme säästelleet Ollia, kun hänellä on ollut pientä kireyttä takareidessä. Jalan on annettu vertyä ihan rauhassa, mutta nyt näyttäisi siltä, että hän on valmis palaamaan kärkeen, Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä pohti.


Heikkala oli merkitty Hyvinkäätäkin vastaan numerolle yksi, mutta viime hetkellä hänet siirrettiin lyöntijärjestyksen peräpäähän, eikä häntä juoksutettu.


-Emme halunneet ottaa mitään riskejä, sillä tärkeimmät pelit ovat vasta edessä. Kouvola otteluun lähdemme haastamaan heitä, onhan siinä panoksena ainakin se kolmas sija. Niin kauan kun pelejä on jäljellä, yritämme selvitä tilanteeseen, jossa voisimme vaikuttaa itse puolivälierän vastustajaan.


Runkosarjan kolmen kärki saa valita vastustajansa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Nelonen saa sitten vastaansa sen joukkueen, jota kolmen kärki ei halunnut kohdata.


Juuri tällä hetkellä Vimpeli on neljäntenä ja viidentenä oleva Kitee on viiden pisteen päässä, samalla ottelumäärällä. Sotkamo on toisena kolmen pisteen päässä Vimpelistä ja Kouvola on kolmantena kahden pisteen päässä. Puhdas kolmen pisteen voitto nostaisi siis Vimpelin Kouvolan edelle.


Vimpeli kohtaa Kouvolan jälkeen vielä Koskenkorvan kotona ja Kempeleen ja Mansen vieraissa. Kouvola puolestaan kohtaa Mansen ja Kankaanpään kotonaan ja Jymy-Jussit vieraissa.


Lauantain kierroksella Pattijoki piti itsensä ”hengissä” kun se voitti Jymy-Jussit 2-1. Kaksi pistettä nostivat sen tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kempeleen kanssa. Pattijoella on tosin ottelu enemmän pelattuna. Kempele jäi Joensuussa ilman pisteitä.


Kun sarjaa on jäljellä keskimäärin neljän ottelua seuraa kohden, ovat Siilinjärvi, Tampere ja Kankaanpää menettäneet käytännössä mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Kiusaa ne pystyvät tekemään kaikille, Mansekin puristi tänään pisteen sarjan yllättäjältä Kiteeltä.


Jari Porttila

342 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page