top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Olympialaiset jäävät väliin marikäryn vuoksi ”Olen vain ihminen”


Pikajuoksutaivaan kirkkain tähti, amerikkalainen ShaCarri Richardson on uutistoimisto Reutersin mukaan antanut positiivisen doping-näytteen. Richardson antoi USA:n olympiakarsinnoissa doping-näytteen, joka sisälsi merkkejä marihuanasta.


-Olen vain ihminen, kommentoi amerikkalainen twitter-tilillään.


Richardson on juossut 100 metriä tänä vuonna 10,72. USA:n mestaruuskisoissa kiinnitti huomiota se, että hän ei ilmestynyt 200 metrin lähtöviivalle, nyt siihen saatiin selvyys.


Richardson on vasta 21-vuotias. Hänen äitinsä kuoli vain viikkoa ennen olympiakarsintoja. Richardson on ollut isoäitinsä kasvatettavana ja heti mestaruuden voitettuaan hän juoksi katsomossa olleen isoäitinsä luokse, rutisti tätä ja itki vuolaasti.


Marihuana kuuluu urheilussa kiellettyihin aineisiin. Siitä voi saada kolmen kuukauden kilpailukiellon, jos pystyy perustelemaan, ettei aineesta ole ollut hyötyä suorituksessa, voi selvitä jopa kuukauden kilpailukiellolla.


Jos Richardson selviäisi kuukauden kilpailukiellolla, voisi hän juosta Tokion olympialaisissa USA:n viestijoukkueessa. Muuten olympialaiset ovat hänen kohdallaan ohi.


Yhdysvaltojen yleisurheiluliitto ei ole vielä vahvistanut käryä, mutta eri lähteiden mukaan se on jo ilmoittanut olympiakarsinnoissa neljänneksi tulleelle Jenna Prandinille, että hän juoksee Tokiossa 100 metriä. Richardsonin voittoaika karsinnoissa oli 10,86, Prandinin 11,11.


Doping-kärystä uutisoi ensimmäisenä jamaikalainen Jamaica-Gleaner lehti.


Samaan aikaan Oslossa norjalainen maailmanmestari Karsten Warholm rikkoi Timanttiliigan Oslon osakilpailussa 400 metrin aitajuoksun 29 vuotta vanhan ME:n ajalla 46,70. Warholm passitti näin Kevin Youngin Barcelonan olympialaisissa 1992 juostun ME:n historiaan.


Warholm vankisti myös asemiaan Tokion suursuosikkina. Norjalaisilla juoksijoilla on mahdollisuus ottaa Tokiossa useampikin olympiamitali, sillä Jacobsenin veljekset taistelevat mitaleista 1500 ja 5000 metrillä.


Ruotsalainen ME-mies Armand Duplantis voitti seiväshypyn tuloksella 601 ja ruotsalainen maailmanmestari Daniel Ståhl kiekonheiton tuloksella 68,65.


Etiopian Yomif Kejelcha voitti miesten 3000 metriä kaikkien aikojen tilaston seitsemänneksi parhaalla ajalla 7.26,25. Neljä miestä juoksi mailin alle 3.50:n ja neljä naista 5000 metriä alle 14.30:n.


Jari Porttila87 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page