top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Olympialaiset käyntiin: Ruotsi tylytti USA:ta, Brisbane sai 2032 kisat


Kansainvälinen olympiakomitea KOK on valinnut vuoden 2032 kesäolympialaisten isännäksi Australian Brisbanen. Brisbane sai kisat ilman vastaehdokasta, viimeksi näin kävi kun vuoden 1984 olympialaiset myönnettiin Los Angelesille.


Tokion kisat potkaitiin käyntiin jo tänään. Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue aloitti Tokion olympialaiset jättimäisellä 3-0 voitolla Yhdysvalloista. Voitto oli historiallinen, sillä USA pelasi kahden ja puolen vuoden tappiottomassa putkessa.


USA hävisi viimeksi tammikuussa 2019, nyt Ruotsi paukutti taululle 3-0 voittolukemat ja otti samalla vahvan otteen lohkonsa ykköspaikasta. Samassa alkulohkossa pelaavat myös Australia ja Uusi Seelanti. Näiden välisen ottelun voitti Australia 2-1.


-En ole nähnyt yhtä uneliasta ja saamatonta USA:n joukkuetta vuosiin, huokaili kaksinkertainen USA:n maailmanmestari Julia Foudy NBC:n kisastudiossa.


-Meillä on niin suuri luottamus joukkueen kaikkiin pelaajiin, se antaa erittäin hyvän turvallisuuden tunteen myös jatkopeleihin, Hedvig Lindahl kommentoi Expressenissä.


Kisojen jalkapalloturnaus, kuten myös soft ball käynnistyivät jo ennen olympialaisten avajaisia, jotta kaikki pelit ehditään pelaamaan ohjelman mukaisesti. Naisten turnauksessa on mukana 12 maata, niistä vain kolme on Euroopasta.


Hollanti aloitti kisat 10-3 murskavoitolla Zambiasta, Englanti puolestaan voitti avausottelussaan Chilen 2-0. Brasilia otti suurinumeroisen 5-0 voiton Kiinasta, Marta osui maalipuiden väliin kahdesti. Kisojen isäntämaa Japani joutui tyytymään 1-1 tasapeliin Kanadaa vastaan.


Yhdysvallat on turnauksen ehdoton suosikki, joukkue on hallitseva maailmanmestari sen riveissä on peräti 17 MM-kisojen voittajaa. NBC:n mukaan joukkue oli pelannut tammikuun 2019 tappion jälkeen yhteensä 44 ottelua ilman tappiota.


Olympialaisten miesten jalkapalloturnaus alkaa torstaina.


Jari Porttila30 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page