top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Olympiapaikka jäi kahden kilon päähän ”Kyllä se harmittaa”


Anni Vuohijoki taisteli hienosti painonnoston EM-kisoissa Moskovassa yhteistuloksissa kuudenneksi ja työnnössä viidenneksi, mutta sekään ei vielä riittänyt olympialippuun Tokion kisoihin.


Vuohijoki aloitti tempauksessa 94 kilosta, jonka nosti puhtaasti. Seuraava yritys uudesta SE-tuloksesta 96 kiloa epäonnistui, mutta kolmannella yrityksellä hän sai painot ylös, mutta tuomaristo hylkäsi suorituksen, ilmeisesti kyynärpäävirheen vuoksi.


-Kyllä se vähän harmittaa, kun SE rauta ei tullut ylös, Vuohijoki kertoi kisan jälkeen.


Vuohijoki sijoittui tempauksessa kahdeksanneksi, mutta työntöön hän lähti taistellen.


Avauksessa suorille käsille nousi 115 kiloa. Sen jälkeen hän latasi tankoon uudet SE ja PE-luvut 118 kiloa. Toinen yritys nousi suorille käsille ja suomalainen pääsi tuulettamaan ennätyspainoja.


Seuraavaksi hän latasi tankoon 120 kiloa, jos se nousisi, tietäisi se paikkaa Tokion olympialaisiin.


Yritys oli hyvä, mutta tällä kertaa 120 kiloa oli liikaa. Samalla paikka Tokioon karkasi vielä käsistä, vaikka Vuohijoki sijoittui työnnössä hienosti viidenneksi.


-Olin varma, että 120 olisi tullut ylös, mutta oikea kyynärpää antoi vähän periksi, Vuohijoki harmitteli.


Vuohijoki jätti kisassa taakseen kaksi saksalaista, jotka taistelevat myös olympialipusta. Seuraavan ja viimeisen kerran Vuohijoki taistelee olympialipusta Kolumbiassa viiden viikon päästä. Vuohijoen pitäisi ohittaa ranking-pisteissä edellään oleva Turkin nostaja, joka ei enää saa lisäpisteitä.


Kansainvälinen painonnostoliitto rankaisee myös niitä maita, joiden nostajia on jäänyt kiinni dopingista. Turkissa on tullut uusia käryjä, niitä tutkitaan parhaillaan ja se voi merkitä maapaikkojen karsimista maalta, jopa sitä, että maa ei saa nostajia Tokioon.


Sarjan 64 kg ylivoimainen Euroopan mestari oli Romanian Loredana Toma yhteistuloksella 244 kiloa. Ylivoimasta kertoo se, että hopeaa voittaneen Ison-Britanian Sarah Davisin tulos oli 230 kiloa. Toma oli ykkönen myös tempauksessa ja työnnössä.


Jari Porttila

64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page