top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Olympiavoittaja lähtee mitalijahtiin, tässä Tokion suomalaisetTrap-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan karsintakilpailu käynnistyy varhain keskiviikkona. Jousiampuja Antti Vikström ottelee pudotusottelunsa malesialaista vastaan myös aamuyön tunteina. Uimareista keskiviikkona ovat tulessa Matti Mattsson välierissä ja Fanny Teijonsalo alkuerissä.


Kalle Koljonen pelaa lohkovoitosta sulkapallossa puolelta päivin. Purjehdus jatkuu Nacra-17- ja RS:X -luokissa.


Jos et jaksa herätä, niin ei huolta, maximusport valvoo puolestasi. Muista myös Jari Porttilan olympiapodcast Kisakatsomo https://open.spotify.com/episode/09hFVrYRbQQSwmfQ2gxRAK


Ammunnassa käynnistyvät naisten trapin karsinnat klo 3:00. Kokenut arvokisakävijä ja olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela motivoituu edelleen kilpailemisesta ja odottaa kisasta kovatasoista.


- Ei ole itsestään selvyys, että täällä kisoissa ollaan, kyllähän se vaatii töitä. Mutta niin kauan kuin ammunta lähtee sydämestä, se on kivaa. Edelleen on se polte siihen tekemiseen.


-Olen heittänyt, että siellä on noin kahdeksan, joilla on mahdollisuus voittoon. Se on siitä kiinni, kenellä palapelin palaset sattuu loksahtamaan kohdalleen.


Jousiammunnassa Antti Vikströmin pudotuskierros alkaa klo 3:43. Hänen vastustajansa on Khairul Anuar Mohamad Malesiasta. Jos Vikström voittaa, hänen seuraava ottelunsa on keskiviikkona jo klo 4:22.


Matti Mattsson selvitti tiensä 200 m rintauinnin välieriin alkuerien kolmanneksi nopeimmalla ajalla 2.08,44. Mattsson ui toisessa alkuerässä klo 5:28. Mattssonilla on loistavat mahdollisuudet uida finaaliin.


Viideskin suomalaisuimari pääsee tositoimiin keskiviikkona. Olympiakisojen ensikertalaisen Fanny Teijonsalon 100 m vapaauinnin alkuerät alkavat klo 13:00. Teijonsalo ui neljännessä erässä klo 13:10. Hän odottaa luottavaisin mielin olympiadebyyttiään, kausi on ollut nousujohteinen ja kehitystä on tullut niin treeneissä kuin kisoissakin.


- Odotan ennen kaikkea hyviä uinteja ja haluan päästä välieriin. Monta kovaa uimaria on mukana. Lähdetään tekemään omaa parasta uintia ja katsotaan mihin se riittää.


Purjehduksessa myös Nacra-17-luokan kaksikko Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen pääsevät aloittamaan regattansa. Ensimmäisenä päivänä purjehditaan kolme lähtöä alkaen klo 8:35. Enoshiman mahdollisesti muuttuvat sääolosuhteet tai kovatkaan tuulet eivät kaksikkoa häiritse.


- Myötätuuliosuuksissa me lennetään vedenpinnan yläpuolella sellaisten foilien avulla. Jos on paljon aallokkoa, niin on vaikea tasapainottaa, että ne foilit pysyy siellä vedessä. Jos ne nousee liian korkealle vedestä, niin käy huonosti, kertoo Keskinen.


- Mutta me olemme aika hyviä niissä olosuhteissa eli meille se on vaan hauskaa kokeilla vähän rajoja, lisää Kurtbay.


Tuuli Petäjä-Sirénillä on edessään purjelautailun 7., 8. ja 9. lähtö alkaen klo 6:15. Hän lähtee matkaan sijalta 14, tavoitteena on päästä mukaan 10 parhaan mitalilähtöön.


Sulkapallossa Kalle Koljonen pelaa lohkovoitosta ja jatkopaikasta klo 12:40. Hän saa vastaansa maailmanlistan kakkosen, Tanskan Viktor Axelsenin.


- Olisi suuri unelma voittaa Viktor. Olen häntä vastaan altavastaaja, mutta tällaisella areenalla on hienoa olla altavastaajana. Tanska odottaa häneltä jopa olympiakultaa ja jos hän päästää paineet pään sisään, niin se voi vaikuttaa aika paljon valmiuteen.

Suomalaiset Tokiossa keskiviikkona 28.7.

3.00 N Ammunta trap karsinta 1 päivä: Satu Mäkelä-Nummela

3:43 M Jousiammunta 1/32 pudotuskierros: Antti Vikström

5:21 (5.28) M Uinti 200 m ru, välierät: Matti Mattsson

6.15 N Purjehdus RS:X 7., 8, ja 9. lähtö: Tuuli Petäjä-Siren

8:35 MIX Purjehdus nacra-17 1., 2. ja 3. lähtö: Sinem Kurtbay / Akseli Keskinen

12:40 M Sulkapallo lohkovaihe: Kalle Koljonen

13:00 (13.10) N Uinti 100 m vu alkuerät: Fanny Teijonsalo


65 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page