top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Orimattilassa palkintona Ferrari 360 spider


Orimattilan kentällä järjestetään tiistaina kovatasoiset Ferrari jahti-kisat. Kilpailuissa Suomen ennätyksen olympialajeissa tehneelle urheilijalle on palkintona Ferrari 360 spider viikoksi ja nelinumeroinen summa rahaa.


Viime päivinä otsikoissa on ollut tietoja siitä, että urheilijat eivät saa kunnon korvauksia osallistumisestaan kisoihin. Orimattilan kisajärjestäjät pyrkivät toimimaan toisin ja maksavat urheilijoille startti- ja tulospalkkioita. Tulospalkkioiden määrä on sidottuna tulokseen, mutta se voi nousta selkeästi nelinumeroiseksi summaksi.


Lisäksi Orimattilassa jahdataan punaista Ferrari 360 spider autoa. Luxury Collection automyymälä Lempäälästä on luvannut auton urheilijan käyttöön viikoksi, jos kisoissa syntyy Suomen ennätys.


Etukäteisarvioissa Orimattilassa on kaksikin lajia, joissa SE voi syntyä.

Miesten pituudessa on mukana kesäkuussa Suomen ennätyksen 827 hypännyt Kristian Pulli. Pulli ylitti avauskisassaan kolme kertaa kahdeksan metrin viivan. Hän saa kovan vastuksen Roni Ollikaiselta.


Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä puhui jo Kosken avauskisan jälkeen, etteivät Heli Koivulan SE-lukemat 14.39 tunnu mahdottomalta. Mäkelä loikki kauden avauksessaan 14.15 ja voitti tällä kaudella jo 14.04 hypänneen Senni Salmisen. Kaksikko ottaa Orimattilassa uudestaan mittaa toisistaan, nähdäänkö nyt ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailu, jossa kaksi naista hyppää yli 14 metrin?


Miesten keihäässä mukana on kauden avauksessaan ennätyksensä 78.16 heittänyt Topias Laine. Laine oli kisassa paras suomalainen, jättäen taakseen Dohan MM-kisojen sankarin Lassi Etelätalon. Kaksikko kohtaa kisoissa uudelleen, joko nyt nähdään kaksi 80 metrin ylittäjää?


Kisajärjestäjät antavat takuun siitä, että hyppy-, heitto- ja juoksusuunnat ovat aina sellaiset, jotka on päätetty urheilijoiden kanssa etukäteen yhdessä. Näin halutaan taata se, että pikamatkoillakin voidaan juosta myötätuuleen ja uhata SE-lukuja.


Kisat televisioidaan suorana, monikameratuotantona ja selostettuna JRTV:ssä. Selostajana toimii Jari Porttila ja kommentaattorina Mika Järvinen.


Lisätietoja suorasta LIVE-lähetyksestä Orimattilasta löydät täältä: https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/


Orimattilan kisat alkavat tiistaina 21. heinäkuuta kello 18.00.

160 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page