top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Osoitettiin että sillastakin voi nousta”


Vimpelin Vedon nuori joukkue teki superpesiskauden uskomattomimman nousun, kun se kapusi 1-9 tappioasemasta toisen jakson 11-9 voittoon kahden viimeisen vuoron aikana.


Tempun uskomattomuudesta kertoo se, että vastassa oli Sotkamon Jymy. Samalla Vimpeli tasoitti voitot 1-1:een ja ratkaiseva ottelu pelataan tiistaina Sotkamossa.


Samaan aikaan Kouvola selätti toistamiseen Joensuun ja meni kaikkien yllätykseksi finaaliin suoraan 2-0 voitolla.


-Osoitimme sen, että sillastakin voi nousta voittoon. Päätimme lyödä 1-9 tappioasemassa juoksun kerrallaan, sillä tiesimme Sotkamon ottavan siinä tilanteessa rajat kiinni tarkasti. Kun tilanne oli 5-9 niin huomasimme, että nyt alkaa vastustajalla tärrätä, Perttu Ruuska myhäili pelin jälkeen.


Sotkamo pääsi ottelussa niskan päälle tuomarivirheen seurauksena. Perttu Ruuskan ottama näppi tuomittiin kotipesässä otetuksi ja kun pallo meni kopin jälkeisessä heitossa kakkoselta jokeen asti, toi Sotkamon pelaaja harhaheitolla juoksun.


-Se oli virhe. Me tulkitsimme että Ruuska otti kopin kotipesässä ja heitti sitten pallon kentän puolelta ohi pesän. Kuulin, että kuvanauhalta tarkasteltuna tuomiomme oli väärä, ottelun päätuomari Joona Tervonen myönsi pelin jälkeen maximusportille.


Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen oli vahvasti vaikuttamassa päätökseen, hän sai syöttötuomari Turo Timon vakuuttuneeksi siitä, että koppi olisi otettu kotipesässä.


-En itse huomioinut missä olin kopin jälkeen, mutta kyllähän minä siinä eteenpäin liikuin, Ruuska itse kommentoi tilannetta maximusportille.


Tilanne oli sikäli merkittävä, että Sotkamo karkasi ilmaiseksi saamallaan juoksulla jo 0-3 johtoon. Tuomariston suoraselkäisyydestä kertoo kuitenkin se, että he myönsivät virheen pelin jälkeen. Muuten Tervosen johtama tuomaristo on toiminut loistavasti koko sarjan ajan, joten yhden virheen vuoksi heitä ei pitäisi hyllyttää.


Vimpelin ulkokenttä avitti harhaheitoilla ja mitä erikoisemmilla virheillä Jymyn aina 9-1 johtoon ja siinä vaiheessa kaikki uskoivat supervuoroon, kun Vimpeli oli voittanut hurjan taistelun jälkeen avausjakson.


Joukkue kokosi kuitenkin itsensä ja nakutteli yksi kerrallaan kavennusjuoksuja. Kun tilanne oli 9-1 alkoivat erityisesti Matias Rinta-ahon lyönnit pudota kenttään. Rinta-aho iski kaikkiaan kuusi juoksua kirivaiheessa, Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä pystyivät kirivaiheessa kahteen kotiutukseen.


-Ensimmäisellä jaksolla lyönnit karkasivat, toisella jaksolla niille löytyi sitten hyvä paikka, Rinta-aho myhäili pelin jälkeen.


Vimpelin voiton takuumiehinä olivat lyöntipuolella loistaneet Rinta-aho, Ruuska ja Mäkelä, mutta samaan aikaan on korostettava etenijöitä. Olli Heikkala toi neljä ja Mikko Kanala kolme juoksua, heidän panoksensa tilanteiden rakentelussa oli erittäin tärkeä.


Koko joukkueen tärkein mies löytyi kuitenkin kakkoskopparin paikalta. Viljo Sillanpää pelasi ulkona kuin hurmiossa, Sotkamo yritti painostaa häntä varsinkin avausjaksolla, mutta nyt Sillanpää haki mahdottomaltakin näyttäneitä palloja upeilla syksykopeilla. Lisäksi hän läi yhden ja toi kaksi juoksua, pelattuaan numerolla 9.


-Ihan hyvä peli. itseltäni ja erityisesti koko joukkueelta, Sillanpää totesi maximusportille.


Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä oli pelin jälkeen yhtä hymyä.


-En ole kokenut tällaista nousua vielä kertaakaan urani aikana. Joukkue kokosi loistavan yleisön tuella mahtavasti itsensä 1-9 tilanteessa. Harva nousee sellaisesta sillasta, mutta pojat näyttivät, että kaikki on mahdollista.


Kolmas ja ratkaiseva välierä pelataan jo tiistaina Sotkamossa. JRTV:n suosittu LIVE-studio Hiukan stadionilta alkaa kello 15.30. Sunnuntain studiossahan vieraili mm. piispa Eero Huovinen, joka paljastui Vimpelin Vedon kannattajaksi.


-Vimpelillä on nuori ja hyvä joukkue, joka voi edetä vaikka mihin saakka, piispa Huovinen ennusti jo ennen ottelua.


Tiistain kolmannessa välierässä haetaan vastustajaa Kouvolalle. Tässä vaiheessa on selvää vain se, että Kouvola aloittaa runkosarjan nelosena finaalit vieraskentällä.


Vimpeli. Jari Porttila

760 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page