top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pärmäkoski mukana Rukan joukkueessa


Krista Pärmäkoski hiihtää tulevana viikonloppuna Rukan maailmancupissa. Hiihtoliitto julkaisi tänään Rukalle nimetyn joukkueen ja Pärmäkoski on siinä mukana.


Pärmäkosken esitys Taivalkosken Suomen cupissa oli melko vaisu ja hän pohti heti kisan jälkeen, kannattaako hänen ylipäätänsä hiihtää Rukalla. Maailmancupin jatko-ohjelma on kuitenkin niin epäselvä, kun Lillehammerin osakilpailut on peruttu, että Pärmäkoski on mukana kauden avauskisassa.


Rukan triplassa hiihtäjien on startattava jo perjantain sprinttiin, siinä jo karsinta saattaa olla liian vaativa Pärmäkoskelle. Hänen päämatkansa Rukalla on ilman muuta lauantaina hiihdettävä perinteinen kymppi, sen jälkeen hän tekee päätöksen siitä, lähteekö ylipäätänsä sunnuntain viimeiselle matkalle.


Maastohiihdossa viikonlopun joukkueeseen nimettiin 12 naista ja 12 miestä. Maajoukkuekiintiö on tuttuun tapaan kuusi urheilijaa. Kansallinen ryhmä on kaventunut neljään urheilijaan, mutta uuden säännön mukaan järjestävä maa saa vielä nimetä kaksi U23-urheilijaa omiin maailmancupeihin.


Mäkihypyssä mukana on kahdeksan urheilijan joukkue, joista valitaan maajoukkuekiintiössä hyppäävät lähempänä kilpailua. Joukkue harjoittelee alkuviikon aikana Rovaniemellä, jossa mäki on lumetettu hyppykuntoon.


Yhdistetyn joukkueeseen nimettiin kuuden A-maajoukkueurheilijan lisäksi neljä urheilijaa. Koska joukkue ei ole päässyt ennen maanantaita testaamaan hyppykuntoaan, valmennusryhmä nimesi Rukalle ison joukkueen, josta kilpailukohtaisesti karsitaan kahdeksan urheilijaa/kilpailu. Yhdistetyn joukkue harjoittelee mäkijoukkueen tavoin Rovaniemellä.


Rukan kisoihin valittiin seuraavat urheilijat:


Hiihto:

Maajoukkue, naiset Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Kansallinen ryhmä, naiset Anni Alakoski, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen, Susanna Saapunki

U23, kansallinen, naiset Tiia Olkkonen, Eveliina Piippo

Maajoukkue, miehet Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Kansallinen ryhmä, miehet Joel Ikonen, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen, Verneri Suhonen

U23, kansallinen, miehet Petteri Koivisto, Miska Poikkimäki


Mäkihyppy:

Maajoukkue ja kansallinen ryhmä Antti Aalto, Mico Ahonen, Andreas Alamommo, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä, Arttu Pohjola, Jonne Veteläinen


Yhdistetty:

Maajoukkue Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Wille Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen

Kansallinen ryhmä Waltteri Karhumaa, Atte Kettunen, Otto Niittykoski, Olli Salmela


26 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page