top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Paavola ylitti 565: ”MM-halliraja on tavoitteena”


Mikko Paavola Kuortaneen hallissa, kuva Urheiluliitto.


Seiväshyppääjä Mikko Paavola avasi kuluvan vuoden kilpailukauden voittamalla Kuortaneella käydyn kilpailun halliennätyksellään 565. Se ei kuitenkaan Paavolaa tyydyttänyt.


– MM-hallien tulosraja 581 oli ainoa asia, joka nyt kiinnosti. Seipäät ja kunto olisivat siihen riittäneet, mutta hyppy ei pysynyt kasassa, Paavola harmitteli.


Paavola päätti Kuortaneen kilpailun kelpo yrityksiin korkeudesta 575. Alajärven Ankkureita edustavan hyppääjän ennätys on viime kesänä syntynyt 571.


Halliennätystään Paavola kohensi Kuortaneella neljällä sentillä ja nousi halliratojen kaikkien aikojen Suomen tilastossa neljänneksi.


Syksyn pienen takkuilun jälkeen harjoituskausi on Paavolan mukaan sujunut niin hyvin, että edellytyksiä ennätystulokseen oli heti kilpailukauden avauksessa.


– Tarkoitus oli, että hyppään heti talven ensimmäisestä kilpailusta lähtien täysillä. Tuo 565:n ylitys oli sellainen roiskaisu, Paavola tuumi.


Paavola päätti viime vuotensa 22. joulukuuta hyppäämällä hallissa 540.


Laihian Lujan Juho Alasaari oli Kuortaneen kilpailussa toinen ylitettyään 530 ja Vasa IS:n Albin Lundberg kolmas ennätyksellään 510.


Naisten kilpailun voitti Esbo IF:n Silja Andersson, joka ylitti tasan neljä metriä.


Ottelija Tarmo Savola ylitti kisassa 420, miehen juoksunopeus oli kasvanut niin paljon, että pakasta ei löytynyt tarpeeksi jäykkää seivästä.


Jari Porttila198 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page