top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pekingin olympiatuli syttyi, mielenosoittajat yrittivät häiritä


Pekingin olympialaisten olympiatuli syttyi perinteisin menoin Heran temppelissä, Kreikassa. Kuva IOC


Pekingin talviolympialaisten olympiatuli syttyi tänään Heran temppelissä, Kreikassa.

Perinteistä ja arvokasta tapahtumaa yritettiin häiritä mielenilmauksilla, mutta paikallinen poliisi poisti mielenosoittajat paikalta.


Mielenosoittajat ehtivät avata tulen syttymisen jälkeen Tiibetin lipun, mutta tilanne oli nopeasti ohi.


Olympiatuli sytytettiin perinteisin menoin, aurinkosta heijastaen olympiasoihtuun. Tuli lähti Olympian lehdosta kohti Pekingiä, tällä kertaa sitä ei juoksutetat ympäri Kreikkaa, vaan se viedään suoraan Ateenaan, josta se lennätetään Kiinaan.


Pekingin taviolympialaiset alkavat helmikuun 4. päivänä 2022. Sitä ennen olympiatuli kiertää ympäri Kiinaa. Kesä ja talviolympialaiset on järjestetty aikaisemmin Ranskassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Italiassa, Japanissa ja Venäjällä. Nyt joukkoon liittyy Kiina, joka isännöin kesäolympialaisia vuonna 2008.


Pekingistä tulee historian ensimmäinen kaupunki, joka on toiminut kesä- ja talviolympialaisten avajaiskaupunkina.


Olympiatulen syttymistä oli todistamassa Heran temppelissä myös kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach.


Kiinan viranomaisille on tiettävästi esitetty toiveita, että kisapaikoille voisi saapua yleisöä, myös Kiinan rajojen ulkopuolelta. Kokemukset Tokion olympialaisista olivat ilman yleisöä sen verran masentavia, että enää vastaavaa ei haluttaisi kokea uudestaan.


Jari Porttila37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page