top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pekingin valinnat: Mäkihyppyyn vain kaksi miestä


Suomesta lähtee Pekingiin kaikkiaan 95 urheilijan joukkue, joista yli puolet on jääkiekkoilijoita. Olympiakomitea teki tänään viimeiset valinnat kisakoneeseen. Etukäteen mielenkiinto kohdistui mäkihyppyyn ja ampumahiihtoon.


Mäkihypyssä valintaseulan läpäisi kaksi mieshyppääjää, vaikka päävalmentaja Janne Väätäinen puhui vielä viikko sitten kolmen miehen valinnan puolesta. Nyt kisoihin valittiin Niko Kytösaho ja Antti Aalto.


Aalto rynnisti kisoihin SM-kisoista alkaneella nousukaudella. Aalto voitti viikko sitten suurmäen SM-kultaa ja oli viimeisissä maailmancupin kisoissa parempi kuin Eetu Nousiainen.


Myös naisissa valittiin kaksi hyppääjää, Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho. Käytännössä valinnat varmistivat sen, että Suomelta löytyy joukkue sekajoukkuemäen kilpailuun. Miesten joukkuemäessä ei sen sijaan nähdä Suomea, ensimmäisen kerran talviolympialaisten historiassa.


Ampumahiihdossa valittiin mukaan neljä mies- ja neljä naishiihtäjää. Eli kummassakin päätettiin lähettää joukkueet kisoihin, vaikka kaikki valitut eivät täytäkään yksilöiden valintakriteerejä.


Naisissa ongelmana on se, että Erika Jänkä antoi sunnuntaina positiivisen koronatestin Italian Anterselvassa. Jänkä on eristetty heti tuloksen selvittyä ja hän joutuu jäämään maahan, eikä pääse lähtemän olympialaisiin keskiviikkona muun ampumahiihtojoukkueen kanssa.


Jänkän onneksi kisapaikalle pääsee vielä 2. ja 9. helmikuuta lähtevillä lennoilla. Jänkän ensisijainen matka olympialaisissa on viesti ja se hiihdetään vasta 16. helmikuuta. Jänkän pitää antaa ennen viestipäivää neljä negatiivista koronatestiä.


Taitoluistelussa kisoihin valittiin naisten kisaan Jenni Saarinen.


Jari Porttila


83 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page