top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Perttu Ruuska takoi huikeat tehot


Vimpelin Veto taistelee tosissaan runkosarjan kolmannesta sijasta. Veto otti toisen perättäisen, selkeän kotivoiton, nyt sen myllyyn joutui Koskenkorva.


Vimpelin supertykkinä hääri lukkari Perttu Ruuska. Hän löi ottelussa kaikkiaan seitsemän juoksua, toi kaksi ja tehtaili 10 kärkilyöntiä tehoilla 91 prosenttia.


-Hyvä peli meiltä, panostimme ottelun alkuun, sillä tiesimme että Kossu tulee siinä kovaa, Ruuska myhäili.


Taktiikka onnistui erinomaisesti, sillä Vimpeli tahkosi heti ensimmäisessä sisävuorossa taululle numerot 6-0 ja jakso oli käytännössä taputeltu. Myös toisen jakson alku oli jäätävä, kahden vuoroparin jälkeen Veto johti jo 4-0. Vimpeli voitti ottelun suoraan 2-0 ( 9-0, 7-3 ).


Koskenkorva sai juoksunsa ottelun kahdessa viimeisessä vuorossa.


-Hyvä peli pojilta kahta viimeistä vuoroa lukuun ottamatta, mutta kun sitä ennen lyötiin 16 juoksua ja pidettiin vastustaja nollilla, niin ei tässä juuri kannata niitä viimeisiä vuoroja muistella, Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä totesi.


Ruuska oli siis Vimpelin ykkönen, mutta myös Matias Rinta-aho ja Janne Mäkelä olivat mailanvarressa vakuuttavia. Rinta-aho löi neljä ja Mäkelä kaksi juoksua. Erikoismaininnan ansaitsee Elmeri Anttila, hän pelasi 100 prosentin pelin ja keräsi kuusi kärkilyöntiä!


Vimpelin kärkeä muutettiin juuri ottelun alla. Olli Heikkala siirrettiin numerolle seitsemän, maximusportin tietojen mukaan kyseessä oli kuitenkin vain varotoimenpide, jolla haluttiin säästellä Heikkalan jalkoja tuleviin Hyvinkää ja Kouvola otteluihin.


Seuraavaksi Vimpeli matkaa Hyvinkäälle, jossa se kohtaa Tahkon. Katsomoon odotetaan Vimpelin etelän kannattajia, akselilta Tampere-Helsinki. Tahkon kotikenttä on vielä Vimpelin Saarikenttääkin parempi läpilyönneille, joten odotettavissa on huikea lyöntijuhla.


Taistelu suorista pudotuspelipaikoista sähköistyi, kun Vimpeli otti kolme pinnaa, Kitee vei Sotkamolta kaksi pistettä ja Seinäjoki jäi nollille Kempeleen vieraana. Kouvola otti puolestaan vain kahden pisteen voiton Kankaanpäästä.


Vimpeli on nyt neljäntenä, vain neljän pisteen päässä toisena olevasta Sotkamosta ja kahden pisteen päässä Kouvolasta. Kun Vimpeli saa sunnuntaina Saarikentälle vieraakseen juuri Kouvolan, ratkaistaan siinä ottelussa jopa sarjan kolmospaikka.


Kitee porskuttaa yhä viidentenä, eroa Vimpeliin on neljä pistettä. Seinäjoelle tappio oli karvas, se on kuudentena 25 pisteellä, mutta yhdeksäntenä oleva Kossu on vain kolmen pisteen päässä Seinäjoesta.


Kauden alussa kärkikolmikkoon ja lähes kaikkien pelinjohtajien papereissa ainakin kärkinelikkoon veikattu Pattijoki on vajonnut jo sijalle 10. Jos se haluaa mukaan edes pudotuspeleihin, on sen pakko voittaa keskiviikon rästiottelu Imatraa vastaan.


Jari Porttila

414 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page