top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pesäpalloliitto hukkasi ottelupallon


Miesten superpesiksessä mitalit ratkotaan pisimmän kaavan mukaan, eli kolmannessa ottelussa. Seuraihmiset kysyvätkin nyt aiheellisesti, miksi pesäpalloliitto pisti miehet pelaamaan mitaleista paras kolmesta järjestelmällä, kun naisten finaali ratkesi paras viidestä menetelmällä.


Kysymys on aiheellinen, sillä nyt ratkaisut siirtyvät ensi viikonloppuun ja lauantaille. Liitossa on perusteltu päätöstä sillä, että paras viidestä systeemi olisi voinut siirtää ratkaisun lokakuun puolelle.


Entä sitten? Nythän kolmannet ja ratkaisevat ottelut pelataan lauantaina, miksi myös sitä seuraavaa päivää eli sunnuntaina ei voitu ottaa peliohjelmaan?


Paras viidestä menetelmällä olisi tullut pahimmassa tai parhaimmassa tapauksessa vain yksi ottelu lokakuulle. Riski ei olisi ollut kovin suuri, mutta näin koronavuonna seurat olisivat tarvinneet jokaisen euron, joka pääsylipputuloista olisi ollut tuloillaan.


Paras viidestä menetelmä olisi taannut sen, että finalisteilla ja pronssiottelussa mukana olevilla joukkueilla olisi ollut teoriassa kummallakin mahdollisuus kahteen kotiotteluun. Rahassa puhutaan ainakin 2x 50 000 euron potista, jokainen ymmärtää kuinka iso raha se olisi ollut jokaiselle seuralle.


Syystäkin liiton päättäjät joutuvat vastaamaan seuraihmisten kritiikkiin, ainakin julkisuuteen annetut selitykset ontuvat pahasti.


Vimpeli-Joensuun ottelun jälkeen alkoi keskustelupalstoilla levitä jutut, joissa pohdittiin hävisikö Joensuu tahallaan Vimpelille, jotta saisi yhden 50 000 euron kotipelin kauden päätteeksi ?


Joensuu on Sotkamon kanssa niitä harvoja superpesisseuroja, joille pääsylipputuloilla ei ole seuran talouden kannalta ratkaisevaa merkitystä. Jos olette huomanneet, niin Joensuun pelipaita on ainoa, jossa on vain yksi sponsorilogo. Eikä se johdu siitä, ettei seura ole onnistunut yhteistyömarkkinoilla, vaan siitä, että heillä on rahakkaat sponsorisopimukset.


Joensuun ei tarvitse paikata kassaansa tahallisilla häviöillä, joten ne puheet voi lopettaa saman tien.


Nämäkin kirjoitukset olisivat jääneet kuitenkin kirjoittamatta, jos pesäpalloliitto olisi ollut hereillä sarjaohjelmaa laadittaessa. Siihen olisi riittänyt vain se, että olisi katsottu kalenteria.


Nyt laji menettää myös valtavan palan kotimaista mediakakkua, jonka pesäpallo olisi saanut peluuttamalla mitalisteja sen normaalin kaavan mukaan.


Ja joku voisi myös sanoa, että lajin arvolle kuuluvalla tavalla.


Vimpeli, Jari Porttila

808 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page