top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pesiksessä on siirryttävä ammattilaisuuteenPesäpalloilun kestomenestyjä Vimpelin Veto yllätti sunnuntaina ilmoittamalla, että seura on vapauttanut pelinjohtaja Petri Pulliaisen tehtävistään.


Sananmuoto ei jättänyt selittelyille sijaa, mutta mitä yhteistyön päättymisen taustalta löytyy?


Veto teki Pulliaisen kanssa alkujaankin vain vuoden sopimuksen, mikä ihmetytti pesispiirejä. Pulliainen palkattiin siis pelinjohtajaksi, kun muita ei ollut saatavissa. Hän työskentelee ja asuu itä-rajan pinnassa. Imatra-Lappeenranta akselilta ajetaan Vimpeliin reilu viisi tuntia.


Pulliainen kävi viikonloppuisin pohjanmaalla, mutta se ei selvästikään tyydyttänyt pelaajia, jotka haluavat voittaa ensi kesänä mestaruuden. Pelaajien mielestä valmennukseen ja pelinjohdollisiin asioihin ei panostettu tarpeeksi.


Maximusportin tietojen mukaan pelaajilta oli viestitetty seuran päättäjille, että jos kesällä halutaan tapella mestaruudesta on panostuksen oltava kovempaa. Pulliainen oli sitoutunut muuttamaan Vimpeliin vasta toukokuussa, se ei enää kelvannut.


Kun pelinjohtaja vaihdetaan ilman ensimmäistäkään oikeaa pesäpallo-ottelua ( talvisarja on jotain muuta kuin kesällä pelattava laji ), eivät ”potkuihin” vaikuta pelilliset vaan nimenomaan harjoitukselliset asiat. Kuten saimme vuosi sitten huomata Toni Kohosen kohupotkuista.


Ehdotin jo viime syksyn lopulla, että Vedon tulisi palkata pelinjohtajaksi Kari Kleemola. perustelut voitte lukea täältä: https://www.maximusport.com/post/vimpelin-pelinjohtaja-omalta-kyl%C3%A4lt%C3%A4 .


Vedon tiedotteessa kerrotaan, että ykköspelinjohtajan tehtävistä ottaa toistaiseksi vastuun Kari Kleemola. Pasi Tyynelä jatkaa 2.pelinjohtajana. En näe mitään syytä sille, että tilannetta olisi muutettava tänä vuonna.


Kleemolalla on täydellinen tuntuma pelaajiin, hänen ”Windows94:stä” löytyvät myös kaikkien vastustajien profiilit ja hän osaa reagoida pelin sisällä tapahtuviin muutoksiin salamannopeasti. Lisäksi Kleemolalla on monta ässää hihassaan; katsomovalmentajina voivat toimia ainakin Jukka ja Vesa Liikala.


Pienen harha-askeleen jälkeen Vimpelille voi povata uutta dynastiaa, joka syntyy oman kylän ”poikien” voimin.


Pelinjohtajien vaihtoviikot alkavat kuitenkin nykyään aivan liian aikaisin. Kohosen ja Pulliaisen potkujen juurisyynä voidaan pitää sitä, että pesäpallo on vielä puoliammattilaisten laji. Vasta sitten kun pelinjohtajat, siis jääkiekkotermein valmentajat, palkataan työhön kokopäivätoimisesti ympäri vuoden, voi laji kerskua olevansa ammattilaislaji.


Siihen voi tarjota mahdollisuuden vedonlyönnin avautuminen kansainvälisille pelifirmoille vuonna 2026. Pikkulinnut visertävät, että verkot ovat jo muutamalla seuralla syvissä vesissä.


Jari Porttila

3,844 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page