top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pesisblogi: Kempele on avauksen yllättäjä


Pesäpalloilun pääsarjassa on pelattu kaksi kierrosta ja yleisilme on selkeä; yllätykset seuraavat toistaan.


Kouvola ja Vimpeli ovat sarjan kärjessä, mutta Joensuulla ja Sotkamolla on ollut yllättävän vaikeaa.


Yllättävää on myös se, että joukkueet ovat päästäneet kentästä aika hulppean määrän juoksuja. Sarjan kärjessä oleva Kouvola on päästänyt 16 ja toisena oleva Vimpeli 20 juoksua, siis kahdessa ottelussa. Voi siis syystäkin sanoa, että kummankin joukkueen ongelmat ovat ulkopelissä, siitä huolimatta ne ovat sarjan kärjessä.


Olen seurannut tarkasti jokaisen kierroksen huippuottelut, silmiinpistävää on ollut pelitason vaihtelu ottelun sisällä. Se on tietysti selitettävissä sillä, että joukkueet pääsivät yhteisharjoituksiin vasta kesäkuun alussa, ulkopelin kuvioita ei ole saatu ajettua vielä kunnolla sisälle.


Tämä ongelma on näkynyt Kouvolan, Vimpelin ja Sotkamon otteissa. Ja juuri näillä joukkueilla on ulkopelijärjestys muuttunut melkoisesti viime kaudesta, joten ongelmat ovat ymmärrettäviä.


Sisällä jokerit ovat olleet väkeviä. Sotkamon Lauri Rönkkö (6) ja Roope Korhonen (3) ovat lyöneet Sotkamon 16 juoksusta yhdeksän. Vimpelissä Janne Mäkelä on ottanut paikkansa ykköskotiuttajana, hän on lyönyt jo seitsemän juoksua, kun numerolla pelaavan Perttu Ruuskan on ollut tyytyminen kolmeen juoksuun.


Sotkamon otteissa Pattijokea vastaan näki etenkin toisella jaksolla ja supervuorossa, että kun kärki kulkee, syntyy myös pääkotiuttajille paikkoja. Niilo Piiponniemen mennessä kentälle, hoitaa Joni Rytkönen miestä eteenpäin, tai menee ainakin itse kärjeksi.


Sotkamo on joutunut käyttämään Roope Korhosta aika usein tilanteen rakentajana, jonka homman Roope osaa. Se taas selittää sen, että Rönkön kotiutusmäärä on suurempi kuin Roopen.


Vimpeli ei ole saanut rakennettua unelmatilannetta numerolla neljä pelaavalle Perttu Ruuskalle niin usein kuin on ollut tilauksessa, ei vaikka kärkeä ovat kuljettamassa Olli Heikkala ja Mikko Kanala.


Pelinjohtaja Markku Hylkilä ei myöskään ole pistänyt kaikkia paukkuja ykköskärkeen avausotteluissa, vaan on käyttänyt etenijäjokeri Mikko Vihriälää kakkoskärkenä.


Hylkilä on saanut tästä moitteita ”toriparlamentissa”, mutta hyvä että tässä vaiheessa kautta käytetään koko rosteria mahdollisimman laajasti.


Kahden kierroksen jälkeen ei kannata lähteä vetämään liian suuria johtopäätöksiä, mutta jo tässä vaiheessa on annettava kiitosta Kempeleen Kirille. Kahdessa ottelussa 25 lyötyä juoksua ja vastassa ovat sentään olleet Sotkamon Jymy ja Siilinjärvi.


Kempeleen Matti Korhonen johtaa kahdeksalla lyödyllä sarjan lyöjätilastoa .Etenijätilaston kärjessä on saman seuran Onni Määttä.


Kempeleeltä tosin uskoisi ja toivoisi löytyvän katsomoon enemmän kuin 574 katsojaa, joka todisti lauantaina joukkueen 1-2 tappiota SiiPelle. Edes formuloiden aika-ajot eivät selitä vähäistä katsojamäärää.


Jari Porttila

166 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page