top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pesisderbyt jatkuvat Sotkamossa


Kotimaan palloilusarjat alkavat täydellä teholla ensi viikolla, kun pesäpallon ja jalkapallon pääsarjan käynnistyvät miesten osalta.


Pesäpallon pääsarja käynnistyy torstaina 2. heinäkuuta viidellä ottelulla. Viime vuoden mestari Joensuu kohtaa sarja-avauksessaan Kiteen ja toinen finalisti Sotkamo kohtaa Kempeleen Kirin. Mitalipeleihin veikkailtu Vimpeli pelaa paikallisvastustaja Jymy-Jusseja vastaan ja yllättäjäksi veikattu Pattijoki kohtaa Siilinjärven.


Jalkapallon Veikkausliiga alkaa puolestaan jo keskiviikkona 1. heinäkuuta viidellä ottelulla.

Ennen sarja-avauksia nähdään vielä Sotkamon ja Vimpelin väliset El Classico-sarjan kaksi viimeistä peliä Sotkamossa. Suuri yleisö voi seurata otteluja JRTV:n kautta live-lähetyksinä.


-Kummankin ottelun lähetys käynnistyy noin puoli tuntia ennen pelin alkua, kertoo JRTV:n toimitusjohtaja Markku Mäenpää.


JRTV tarjoaa yhdessä Maximusportin ja Finlandia TV:n kanssa monikameratuotantoja pesäpalloseurojen lisäksi myös kaikkiin muihin urheilutapahtumiin. Sotkamon ja Vimpelin otteluista tietty osuus saatavista tuloista menee suoraan seuroille.


Sotkamo on toteuttanut jo viime vuonna Ruudun fanikamera-lähetyksiä monikameratuotantona ja viikonlopun pelit tehdään samalla kaavalla, saman tuotannon toimesta. Sotkamon ja Vimpelin peleihin pääsee paikanpäälle vielä vain 450 katsojaa, joten monikameratuotannolle on varmasti kysyntää.


-Katsojat voivat tilata tekstiviestillä salasanan, joka oikeuttaa sitten ns. katsojapassiin, Mäenpää kertoo.


Kun sarja alkaa heinäkuussa, pääsee Hiukan pesis-stadionille erikoisjärjestelyin 1500 katsojaa peliä kohden. Myös Vimpelin Saarikentällä on päästy samanlaisiin järjestelyihin ja näin Vimpelinkin peliin pääsee 1500 katsojaa paikanpäälle.


-Meilläkin on suunnitelmissa näyttää tietty määrä kotiotteluitamme monikameratuotantoja ja selostettuna, sen verran hyvää palautetta saimme Sotkamo-peleistä, Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala paljastaa. Nämä lähetykset tulisivat Ruutu-palvelusta.


Näistä otteluista tullaan tiedottamaan myöhemmin, tiettävästi suunnitteilla on oma kokonaisuus, jossa myös yhteistyökumppaneilla on merkittävä rooli.


Vimpelissä pelatuissa otteluissa kommentaattorina toimi vedon pesislegenda Vesa Liikala. Hänen analyysinsä ja pelin avaaminen katsojille sai kiitosta yli seurarajojen.


Sotkamo käyttää kotiotteluissaan omia selostajiaan ja studioissa on tiettävästi kultajunan entisiä huippupelaajia. Nimet paljastetaan myöhemmin viikolla.


Myös kotimaan jääkiekkoliiga pääsee alkamaan lokakuussa. SM-liiga julkistaa myöhemmin tällä viikolla tarkan otteluohjelman, mutta se pitää sisällään 60 runkosarjan ottelua.


Lokakuussa ei nykysuunnitelmien mukaan ole voimassa enää yleisörajoituksia.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IHHF ilmoitti tänään, että ensi kevään MM-kisat pelataan toukokuun 21 päivän ja kesäkuun 6. päivän välillä, niin että finaali pelataan ensimmäisen kerran MM-kisojen historiassa vasta kesäkuussa.


Jari Porttila

148 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page