top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pesissarjojen alku siirtyy, varusmiehet eivät pääse harjoittelemaan


Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen siirtää superpesiskauden alkua kolmella viikolla. Miesten ja naisten Superpesiksen avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suunnitellut runkosarjan ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät ennallaan.

– Toukokuun tilannetta ei kukaan pysty vielä tarkoin ennustamaan, mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa.


-Pesäpalloliikkeessä on ajatuksena, ettei varsinkaan tyhjille katsomoille pelaaminen tule taloustilanteen kannalta kysymykseen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta huomauttaa.

Pesäpalloliitto ja seurat haluavat toimia vastuullisesti huomioiden kaikki otteluiden toimijat sekä yleisön ja yhteistyökumppanit ottelutapahtumissa.

– Urheiluyhteisö on osoittanut pystyvänsä järjestämään tapahtumia vastuullisesti ja terveysturvallisesti. Odotammekin viranomaisilta päättäväisyyttä exit-strategian toimeenpanossa, kun epidemiatilanne sen sallii, Pitkäranta lisää.

Pesäpalloliitto seuraa jatkossakin tarkoin epidemian tilannekuvan kehittymistä ja viranomaisten tiedotusta. Siirrettyjen otteluiden pelipäivät julkaistaan 6.5.

– Superpesiksen runkosarjat pitenevät päättyviksi miesten osalta 24.8. ja naisten osalta 22.8. Pääsääntöisesti otteluohjelma pysyy muuttumattomana, mutta 7.-27.5. pelattaviksi tarkoitetut ottelut siirretään runkosarjan loppuun ja otteluohjelman sisälle.


-Seuraamme huhtikuun ajan myös muun muassa kesän tapahtumien toteutuspäätöksiä ja pyrimme saamaan siirrettäville otteluille parhaat mahdolliset päivät käyttöön, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

Pelaajat jumissa armeijassa


Sarjaohjelman muutos ei aiheuta ongelmia seuroille, näin vakuuttaa Vimpelin Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen.


-Sovittuja harjoituspelejä siirretään vähän myöhäisemmäksi. Hyvä, että päätös saatiin nyt aikaiseksi, sillä monellakaan seuralla ei ole taloudellisesti mahdollisuutta pelata tyhjille katsomoille, Tomi Niskanen painottaa Maximusportille.


Suurempi ongelma seuroille on Kainuun prikaatin suhtautuminen Kajaanissa varusmiespalvelustaan suorittaviin superin pelaajiin. Kajaanissa on kuuden seuran pelaajia, nyt varuskunta on kieltänyt heiltä yhteiset, sovitut harjoitukset Sotkamon pesäpalloakatemiassa.


-Meillä on siellä Perttu Ruuska ja Vihriälä. Kumpikin on kiinni seuraavat neljä viikkoa ja nyt tuli tämä harjoittelukielto. Se ei ennen kauden alkua ole ihannetilanne, Niskanen myöntää Maximusportille.


Kainuun prikaatin päätös on erikoinen, sillä se on nimenomaan profiloitunut huippupesäpalloilijoiden palveluspaikaksi. Kajaanissa toimiva prikaati on tehnyt yhteistyötä Sotkamon Jymyn kanssa ja tähän asti yhteistyö on toiminut hyvin.


Perttu Ruuska on pesäpalloilun supertähti nuoresta iästään huolimatta, asepalvelustaan Kainuussa on suorittamassa myös Konsta Kurikka, jonka pitäisi päästä huhti-toukokuussa Saksaan Baseballin ammattilaissarjan MLB:n testileirille.


Kurikka olisi ensimmäinen suomalainen, joka pääsisi näyttämään taitojaan MLB:n kykyjenetsijöille. Nyt tuo testileirikin on vaarassa. Kurikalla olisi siis mahdollisuus päästä ensimmäisenä suomalaisena päästä jopa pelaamaan baseballin ammattilaissarjaan ja miljoona tuloille. Nyt tuo haave on kaatumassa varusmiespalvelukseen.


Kainuun prikaatista kerrottiin maximusportille, että prikaatissa on havaittu muutama koronatapaus ja sen vuoksi neljän viikon palvelusjaksolla olevat asevelvolliset eivät saa poistua kasarmin alueelta. Tähän saakka heille on pystytty rakentamaan oma harjoituskupla, jossa varusmiehet ovat harjoitelleet keskenään.


Jari Porttila

371 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page