top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Pieni kylä näyttää voimansa”


Vimpelin Vedon sensaatiomainen nousu toisella jaksolla 1-9 tappioasemasta 11-9 voittoon Sotkamon Jymystä on saanut Vimpelin positiivisessa mielessä sekaisin. Maanantaina ei kylänraitilla keskusteltukaan muusta kuin Sotkamon kaadosta.


-Tämä on iso asia meidän pienelle kunnalle. Tämä yhdistää entisestään kuntalaisia ja toisaalta osoittaa sen, että pienikin voi olla suuri, Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vakuutti.


Vimpelistä onkin lähdössä valtavasti väkeä tiistaina Sotkamoon joukkueen tueksi. Myös kunnanjohtaja aikoo johtaa joukkoja eturintamassa.


-Järjestelen tässä juuri kyytiä Sotkamoon ja olen kannustanut kaikkia muitakin lähtemään joukkueen tueksi. Pelaajat tarvitsevat nyt samanlaista tukea kuin mitä se sai sunnuntaina Saarikentällä.


Leijonanmieli seurasi voittoisan ottelun katsomosta ja oli vielä maanantaina otettu joukkueen mahtavasta noususta voittoon. Leijonanmieli kiitteli myös Järviradiota JRTV:n Live-studio satsausta, jossa kaksikko Vesa Liikala-Jari Porttila seuraa tiiviisti vedon pudotuspelitaivalta.


-Se on loistavaa Veto-brändin ja Vimpeli-brändin luomista. Kunta ja sen ”ykköstuote” Veto saavat sen kautta valtavasti näkyvyyttä ja positiivista huomiota. On hienoa, että peliä ja sen taustatapahtumia seurataan nimenomaan Vedon vinkkelistä.


JRTV:n Live-studiossa vieraili sunnuntaina piispa Eero Huovinen, joka paljastui Vimpelin Vedon pitkäaikaiseksi kannustajaksi. Leijonanmieli on lupautunut JRTV:n studiovieraaksi tiistaiksi Sotkamoon. JRTV:n studiot ja suorat otteluselostukset saa näkyviin Järviradion nettisivuilta osiosta JRTV. Lähetykset tuottaa maximusportin päätoimittaja Jari Porttila.


-Tuote rakennettiin nopeassa aikataulussa. Me näytämme Live-studiot pelipaikkakunnilta ennen peliä ja heti pelin jälkeen. Ottelun kuvaoikeudet ovat Ruudulla, joten peliselostus tulee järviradion netissä ilman kuvaa, Porttila kertoo.


JRTV:n taustalla on Vimpeliläisiä yrityksiä, ne mahdollistavat suorien lähetysten tekemisen pelipaikkakunnilta.


-Vimpelissä on vain reilut 3000 asukasta, kun Sotkamossakin asukkaita on yli 10 000. Joensuu ja Kouvola ovat meihin verrattuna suurkaupunkeja, silti pystymme haastamaan heidät superpesiksessä. Harva ymmärtääkään kuinka isosta asiasta on kyse, Leijonanmieli painottaa.


-Pesäpallo on Vimpelin lippulaiva ja käyntikortti.


Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä antoi joukkueelle voittoisan pelin jälkeen vapaapäivän, ryhmä kokoontuu taas tiistaiaamuna, kun edessä on matka Sotkamoon.


-Kaksi kovaa ottelua perättäisinä päivinä matkusteluineen imi varmasti pelaajista mehuja, joten vapaapäivä on paikallaan. Ehdimme hyvin käydä pelitaktiikkaa läpi matkalla Sotkamoon.


-Pyrimme jatkamaan Sotkamossa siitä mihin sunnuntaina Vimpelissä jäimme. Keskitymme omaan tekemiseen ja siihen, että teemme kaiken mahdollisimman hyvin.


Yhtä asiaa Hylkilä tiistailta toivoi.


-Jos tulee samanlaisia epäselviä tilanteita, kuin se Perttu Ruuskan koppi, niin toivottavasti tuomaristo käyttää silloin videotarkistusta, että tuomiot menisivät oikein.


Vimpeli, Jari Porttila

1,029 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page