top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pitäisikö Itä-Länsi kartta vetää uusiksi?


Itä-Länsi joukkueiden valinta puhututtaa taas pesiskansaa ja syystäkin. Erityisen huomion on saanut Suomen kartta, jossa joukkueet on vedetty idän ja lännen puolelle. Sitä ei pidetä onnistuneena.


Idän puolelle ovat miesten superissa suurseurat Joensuu, Sotkamo ja Kouvola. Koko kolmikko on viime vuosina ollut mukana kärkinelikossa ja se tietää käytännössä sitä, että kaikki kolme ovat täynnä todellisia pelimiehiä.


Nyt huomattiin, että myös Tampere kuuluu pesäpallokartassa itään. Käytännössä idän puolella on neljä maan viidestä parhaasta seurasta. Ja nyt puhutaan miesten sarjasta.


Joukkueeseen mahtuu vain 13 pelaajaa ja yhdestä seurasta voi valita korkeintaan kuusi pelaajaa. Siinä lähtökohdat. Sitä ei ole sanottu, että kaikista joukkueista pitäisi valita vähintään yksi pelaaja, koska se rajoittaisi liikaa pelillisiä asioita.


Idän joukkueeseen mahtuu siis käytännössä kolme pelaajaa jokaisesta neljästä huippuseurasta ja yksi voidaan sitten valita muualta !


Reunaehdot ja kartta huomioiden päätyy helposti johtopäätökseen, jossa kartan viivat on vedetty liian mielivaltaisesti.


Siinä kun idän joukkue valitaan neljästä huippujoukkueesta, on niitä lännen puolella vain yksi, Vimpelin Veto. Vimpelistä valittiinkin arvo-otteluun sen normaali kärkiviisikko ja Severi Lassila, aivan oikeutetusti. Samalla se merkitsi sitä, että Vimpelistä valitut kuusi pelaajaa miehittivät liki puolet lännen joukkueesta. Muille seuroille jäi yhteensä seitsemän paikkaa.


Eli siinä kun idän suurseurojen jälkeen jäi vapaaksi yksi paikka, niin lännessä niitä jäi seitsemän.


Epäsuhde on selvä ja se on korjattava pian.


Tampereen paikkaa idän puolella perusteltiin aikanaan sillä, että ilman sitä idän naisten joukkue olisi pitänyt valita käytännössä Jyväskylän Kirin pelaajista. Enää sitä ongelmaa ei ole. Ja vaikka olisikin, niin Manse PP:n miesten joukkueen pitää jo tasapainon vuoksi kuulua länteen.


Itä-Länsi edustus on pelaajille yhä erittäin tärkeä virstanpylväs. Alkukaudesta jokainen pelaa paitsi omalle joukkueelleen, myös antaakseen näyttöjä arvo-ottelun valitsijalla. Pääsy Itä-Länsi tapahtumaan on yhä ISO asia, kysykää vaikka Toni Kohoselta.


Jotta tuo mahdollisuus säilytettäisiin myös pienempien seurojen pelaajilla, on kartta vedettävä uusiksi. Ja se on tehtävä jo ennen ensi vuoden 100-vuotis juhlaottelua.


Jari Porttila1,045 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarai


bottom of page