top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

PNG takaa suomalaisille olympialaisten ranking-pisteitä


Yleisurheilun Paavo Nurmi Games kasvaa kesällä 2021 kaksipäiväiseksi. Kilpailu jatkaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tourin Kultaisessa liigassa ja järjestetään Turussa 7.–8. kesäkuuta.


– Keskeinen urheilullinen syy järjestää kaksipäiväinen tapahtuma on se, että suomalaisella yleisurheilulla menee niin hyvin. Kotimaisten kansainvälisen tason urheilijoiden lajikirjo kattaa jo liki kaikki yleisurheilulajit, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.


– Me haluamme tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle yleisurheilijalle tilaisuuden osallistua lajinsa kotimaan kansainväliseen ykköstapahtumaan.


Kaksipäiväisyydellä on vankat taloudelliset perusteet ja sillä pyritään myös parantamaan yleisön viihtyvyyttä.


– Viime kesänä päästiin koronarajoitusten takia kokeilemaan kevyempää lajiohjelmaa ja huomattiin, että 12 lajin ohjelma toimii. Palaute yleisöltä oli positiivista, Salonen sanoo.


Ensi kesän kaksipäiväisessä kilpailussa on Salosen mukaan yhteensä 20-22 lajia.


– Se tarkoittaa, että kilpailussa mukana olevien suomalaisten urheilijoiden yhteismäärä nousee noin sadasta 120-150:een, Salonen arvioi.


Taloudellisesti kaksipäiväiseen kilpailuun siirtyminen on Salosen mukaan perusteltua juuri nyt, kun koronarajoitukset todennäköisesti jatkuvat.


– En usko, että koronan suhteen kilpailuiden järjestelyissä palataan normaaliin vielä ensi kesänä. Meidän on varauduttava siihen, että turvanäkökulmien takia katsomoita ei voi täysiksi täyttää, Salonen sanoo.


Salosen mukaan Turun viimekesäinen yleisurheilun superviikko Paavo Nurmen stadionilla – Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat samalla viikolla – rohkaisi kaksipäiväisyyteen.


– Kaksipäiväisestä kilpailusta on toki puhuttu jo aiemmin, mutta viime kesän kokemukset loivat uskoa siihen, että yleisöä voidaan saada paikalle useampana päivänä. Kynnys kokeilla tätä ylittyi, Salonen sanoo.


Kaksipäiväinen Paavo Nurmi Games on Continental Tourin Kultaisen liigan osakilpailu eli urheilijoille on tarjolla korkeita ranking-pisteitä. Kuinka korkeita, se tarkentuu myöhemmin.


– Kaikki lajit ovat kansainvälisiä. Ulkomaisia urheilijoita tulee olemaan noin satakunta. Lajit jaetaan 2-3 kategoriaan. Mitä ne tulevat ranking-pisteiden ja palkintorahojen osalta olemaan, ei ole vielä tiedossa. Joka tapauksessa pisteet ovat korkeimpia, mitä ensi kesän kilpailuissa voi Suomessa saada, Salonen sanoo.


– Vielä on myös avoinna, tuleeko ohjelmassa olemaan viisi timanttilajia, joissa jaetaan Timanttiliigan osakilpailuiden tasoiset ranking-pisteet. Asia ratkeaa talven kuluessa Timanttiliigan ja World Athleticsin keskusteluissa. Näin piti olla jo tänä vuonna, mutta koronan takia se peruuntui, Salonen sanoo.


Salosen mukaan Paavo Nurmi Games tekee urheilijahankinnassa yhteistyötä 10. kesäkuuta Espoossa järjestettävän Motonet GP:n kanssa.


– Ajatuksena on, että osa kansainvälisistä urheilijoista kilpailee Turun jälkeen Espoossa, Salonen sanoo.


Paavo Nurmen kisojen korkean statuksen vuoksi suomalaisurheilijat voivat hankkia kotikentällään olympialaisiin oikeuttavia rankingpisteitä.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page