top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Porissa kultajuhlat ”Todistimme että unelma voi toteutua”


Toinen superpesiksen katkolla olleista mestaruuksista ratkesi lauantaina, kun Porin Pesä-Karhut kukisti kotiareenallaan jännittävien vaiheiden jälkeen Kirittäret Jyväskylästä supervuoron jälkeen. Kiri johti supervuoroa jo 0-2, mutta porilaiset tulivat rinnalle ja ohi ja juhlivat SM-kultaa.


Voittojuoksun löi koko ottelun hyvin pelannut Pinja Arbelius ja toi pudotuspelien parhaaksi valittu Tiia Peltonen. Iloisin porilainen oli varmasti joukkueen kapteeni Susanna Puisto. Hän on jahdannut SM-kultaa Pesä-Karhuissa jo 12 vuotta ja nyt tuo työ palkittiin.


-Sanoin aamulla, että tämä seura ja pelaajat ovat ansainneet mestaruuden. Todella hienoa että se tuli kotikatsomon edessä, nyt on todella helpottunut olo, Pesä-Karhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela huokaili maximusportin haastattelussa joukkueen juhliessa illalla mestaruutta.


-Kävimme juuri voittopytyn kanssa Porin torilla ja nyt matkaamme jatkamaan juhlia.


Finaalissa olivat vastakkain runkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Kirittäret hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun, Pori kolme. Tilastot puolsivat Kirittärien voittoa, heillä oli alla myös kolmen mestaruuden putki.


Pori oli ollut mitaleilla viisi kertaa peräkkäin, niistä kaksi kertaa he olivat finaalin hävinnyt osapuoli. Kun voitto varmistui juhlittiin mestaruutta porilaiseen tyyliin, täysillä.


-Tämä antaa entisestään uskoa porilaiselle pesäpalloilulle. Todistimme, että unelma voi toteutua täällä, Pokela hehkutti joukkueen juhliessa taustalla.


-Vallanvaihto teki hyvää ihan lajiuskottavuuden kannalta, kun tulee uusia mestareita. Se on koko lajin voitto. Jyväskylä voittaa varmasti vielä tulevaisuudessakin mestaruuksia, mutta liian suuria dynastia ei ole hyväksi, Pokela muistutti.


Pesä-Karhut oli hävinnyt ennen lauantaina viidessä eri finaalissa vuoden 2005 jälkeen juuri Kirittärille, mutta nyt he pystyivät kukistamaan maan ykkösseuran mahtavalla supervuorolla. Edellisen kerran Porissa juhlittiin mestaruutta vuonna 2002.


Kirittäret meni tuossa supervuorossa 0-2 johtoon, mutta porilaiset eivät suostuneet häviämään. Joukkue oli lyönyt kahdeksassa aikaisemmassa vuorossa yhden juoksun, nyt se tarvitsi voittoon kolme. Je se myös teki ne.


-Tiesin, että vaikeaksi meni kun vastassa oli niin kova ulkopelijoukkue, Pokela myönsi maximusportille.


-Kun sitten saimme ajolähdön päälle, tuli fiilis että kyllä tämä hoituu. Näinhän siinä sitten kävi, teimme mahdottomasta mahdollisen.


Pokela ja joukkue juhlivat mestaruutta Porissa ainakin sunnuntaille. Joukkue matkasi haastattelun aikana seuraavaan juhlapaikkaan Porin torilta, jossa mestaruuspysti kävi ensimmäisen kerran 19 vuoden tauon jälkeen.


Miesten puolella ratkaisua haetaan pitkän kaavan mukaan, sillä Kouvolan lukkari Janne Kivipelto masensi Mansen. Kivipelto piti tamperelaiset vaisuina vaikeilla syötöillään ja Kouvolan ulkokenttä antoi hänelle täyden tukensa.


Kumpikin joukkue sai ottelussa vain kahdeksan kolmostilannetta, Kivipelto löi kaikki Kouvolan kolme juoksua. Tampereelta onnistuivat Juha Niemi ja Lauri Kivinen.


Ottelu ei ollut suurta pesisiloittelua, sillä kumpikin pelasi tilanteen varman päälle. Pahimmillaan kärkietenijälle annettiin palottomassakin tilanteessa vain yksi yritys kentälle, toisella piti jo kopittaa itsensä pois.


Viidennen finaalin voittaakin se, kumpi pystyy pelaamaan omaa, rohkeaa pesäpalloa. Manse on ennenkin pystynyt siihen ollessaan selkä seinää vasten. Sunnuntaina onkin kyse siitä, kumpi haluaa enemmän voittoa, ei siitä kumpi pelkää enemmän tappiota.


Jari Porttila

719 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page