top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Porttila vie kuulijat Tokion olympialaisten taustoihin


Maximusport ja sen päätoimittaja Jari Porttila aloittavat tällä viikolla uuden podcastin, Kisakatsomo. Päätoimittaja Jari Porttila käy podcastissa läpi edellisen yön tapahtumat, luo katsauksen tulevaan yöhön ja haastattelee nykyisiä ja entisiä olympiaurheilijoita.


-Podcastille tuntui olevan selkeä tilaus. Kun kaikki Tokion aamupäiväkisat kilpaillaan Suomen aikaa keskellä yötä, pystyy harva seuraamaan lähetyksiä ja käymään työssä normaalisti. Podcastin voi sen sijaan kuunnella vaikka työmatkalla ja näin kahvipöytäkeskusteluissa tietää kaiken oleellisen, päätoimittaja Porttila kertoo.


-Pureudun podcasteissa myös tulosten taustoihin, miksi kävi niin kuin kävi.


Tästä linkistä näet Kisakatson tiiserin https://youtu.be/lArlCZjI6bM


Porttila on yksi Suomen kokeneimmista urheilutoimittajista. Hän oli mukana olympialaisissa ensimmäisen kerran jo vuonna 1984 Los Angelesissa ja on toiminut työtehtävissä kaikkiaan 21 olympialaisissa, joten pohjaa arvioille on vuosien varrelta kertynyt ainakin riittävästi.


-Ensimmäisiin olympialaisiini lähdin kirjoituskone kädessä ja nippu kirjoituspaperia toisessa kainalossa. Siitä ovat ajat muuttuneet jonkin verran.


Porttila on kirjoittanut useita kirjoja suomalaisista olympiasankareista. Viime syksynä häneltä ilmestyi legendaarisen hiihtäjän Siiri Rantasen muistelmateos Äitee ( Docendo ).


-Vierainani tulee olemaan niin nykyisiä kuin entisiä olympiaurheilijoita. Nämä tarinat ovat kertomisen arvoisia, Porttila paljastaa tulevista ohjelmista.


-Vieraiden avulla luomme perspektiiviä tapahtumiin, mutta pääosassa ovat tietenkin ne urheilijat, jotka Tokiossa taistelevat mitaleista.


Ensimmäinen podcast ilmestyy torstaina, Tokion kisat polkaistaan käyntiin virallisesti perjantaina, mutta jalkapallottelut ja naisten softball käynnistyvät jo keskiviikkona.

67 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page