top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Power stage on hurjin täällä näkemäni”


Kalle Rovanperä nousi lumen keskellä Monte Carlon rallissa jo kolmannelle sijalle ennen sunnuntain viimeisiä erikoiskokeita, Rovanperän tietä tasoitti Ott Tänakin keskeyttäminen.


Tänakin keskeyttämisen syy oli se, että häneltä rikkoutui rengas kahdella perättäisellä erikoiskokeella, eikä hänellä riittäneet enää rengassäännön mukaisesti renkaat.


Rovanperän saldo päivän EK:lla oli 4-4-3. Etenkin viimeisen erikoiskokeen suoritukseen hän oli tyytyväinen.


-Aamun ensimmäinenkin meni hyvin, mutta kolmas oli todella hyvä siihen nähden, että kuulokkeeni hajosivat ja Jannen piti huutaa minulle nuotit suoraa huutoa, Rovanperä naureskeli.


-Uskomaton päivä meille, nyt vain pitää pystyä pitämään nämä asetelmat, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala huokaili.


Toyotalle on ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta kolmoisjohto. Sebastien Ogier on kärjessä ja Elvyn Evans toisena, 13 sekuntia Ogieria perässä. Rovanperä on jäänyt kärjestä 56,8 sekuntia, eli hän ei ajamalla saa kärkeä kiinni.


Thierry Neuville on kuitenkin vain seitsemän sekunnin päässä Rovanperästä, joten Kallen on ajettava kaasujalka suorana myös sunnuntain erikoiskokeet.


-Homma ratkeaa vasta Power stagen jälkeen. En ole koskaan nähnyt yhtä vaikeaa viimeistä erikoiskoetta, siinä on hurjan jyrkkä alamäki, jos se on jäässä, mitä vain voi tapahtua, Latvala huokaili.


Tallipäällikön mukaan varmisteluun ei siis ole varaa, mutta ei hän myöskään halua, että Ogier ja Evans ajaisivat toisiaan vastaan ja jompikumpi tekisi virheen joka maksaisi kolmoisvoiton.


Tallimääräyksestä ei kukaan puhu ääneen, mutta tuon päätöksen Latvala joutuu tekemään heti ensimmäisessä kisassaan tallipäällikkönä.


Jari Porttila

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page