top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Puhtimäen parannettava roimasti-muuten tulee noutaja


Juha Puhtimäki jäi avausottelussa täysin Teemu Kinnusen varjoon. Kuva Jari Porttila


Viime vuoden toisella finalistilla on perjantaina kova paikka kotikentällään. Surkeasti välierien avauksessa pelanneen Mansen on nostettava selvästi tasoaan Vimpeliä vastaan, muuten haaveet finaalipaikasta voi unohtaa.


Vimpeli jyräsi Saarikentällä koko joukkueen voimin. Numerot 15-4 ja etenkin toisen jakson lukemat 10-2 kertovat ottelusta kaiken. Vimpeli onnistui koko joukkueena, Teemu Kinnusta ja Janne Mäkelää lukuun ottamatta kaikki muut toivat vähintään yhden juoksun! Ja joukkueesta puuttui kärkenä loppukauden pelannut Mikko Vihriälä.


Mansen ongelmista kertoo paljon se, että joukkueen terävin kärki oli Henri Puputti kahdella juoksulla ja häntä seurasi Juha Puhtimäki yhdellä tuodulla.


Siinä kun Vimpeli onnistui koko joukkueella, olivat Mansen onnistujat todella vähissä. Severi Tikkakoski pääsi kentälle vain kolme kertaa ja Juuso Myllyniemi jäi kolmeen kärkilyöntiin.


Ainoa onnistuja oli Perttu Ruuska joka löi joukkueen neljästä juoksusta kolme.


Pahiten silmään iski se, että joukkue ei ollut pelinjohtaja Jani Komulaisen hallinnassa. Kun Komulainen yritti puhua ryhmälleen vaihtojen yhteydessä, vain muutama pelaaja kuunteli häntä. Juha Puhtimäki jäi lautasen ääressä täysin tasoaan nostaneen Teemu Kinnusen varjoon.


Mansella on siis valtava vuori kiivettävänä perjantaina Kaupissa, jotain sen vuoren suuruudesta kertovat myös Veikkauksen antamat kertoimet. Mansen voitolla se on 6,0 Vimpelin voiton kerroin on 1,74. Jos Manse häviää tänään, on vaikea kuvitella sen ottavan enää kolmea voittoa putkeen.


Sotkamon Jymy sortui kuin sortuikin ensimmäisessä välierässä ylimielisyyteen ja kun Kempeleen pelaajat jatkoivat samassa hurmoksessa kuin viimeisessä ottelussa Joensuuta vastaan, oli yllätys valmis. Kantaako se sitten vielä perjantaille onkin eri asia.


Kempele löi Sotkamon kenttään peräti yhdeksän juoksua, sillä määrällä yleensä irtoaakin voitto Jymystä. Joukossa oli harvinaisesti jopa kaksi kunnaria. Kempeleen juoksujen lyöjät olivat juuri niitä pelaajia, joille tilanteet pelataankin. Ossi Meriläisen ja Matti Korhosen kotiutusprosentit olivat kuitenkin vaatimattomat, joten ei KeKi mitään unelmapeliä pelannut.


Jos Kempele pystyy, ja miksi ei pystyisi, ottamaan kotikentällään toisen voiton, on se todella lähellä yhtä kaikkien aikojen superyllätystä.


Sotkamon pelin ja erityisesti Aapo Komulaisen ja Roope Korhosen pelin on parannuttava selkeästi, jos Jymy aikoo nousta matosta hartiat kastumatta. Lyöjäkuningas Korhonen onnistui kuudesta kotiutuspaikastaan vain yhdessä.


Jos Vimpeli ja Kempele ottavat tänään voitot, on meillä jo aika selkeä kuva finaaliparista.


Jari Porttila968 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page