top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Puhtimäki loisti kärkiottelussa Vimpelissä


Superpesiksen kärkiottelussa Vimpelin Saarikentällä kohtasivat Veto ja Manse PP. Ottelua odotettiin vesi kielellä, sillä vastakkain olivat sarjan kärkilukkarit, Juha Puhtimäki ja Vimpelin Perttu Ruuska. Tällä kertaa Puhtimäki veti pidemmän korren.


Vimpeli aloitti ottelun hurjalla tempolla ja takoi ensimmäisessä sisävuorossa kuusi juoksua. Manse vastasi neljällä ja lopulta ensimmäinen jakso tasattiin luvuin 7-7.


Manse jatkoi samalla tahdilla toisella jaksolla ja takoi taas seitsemän juoksua. Vaikka Vimpeli pääsi viimeisessä vuoroparissa 7-1 tilanteesta 7-4 tilanteeseen, niin kiri tyrehtyi Ruuskan lyöntivuorolla kahteen paloon ja Manse vei jakson ja pisteet luvun 7-4.


Tappio oli Vimpelille jo toinen perättäinen, sillä perjantaina se hävisi paikallisottelun kotiutuslyöntikisassa Seinäjoen Jymy-Jusseille.


Vimpeli antoi ennen kärkiottelua tasoitusta Manselle, kun poissa kokoonpanosta olivat ykköskärki Teemu Isoketo ja tärkein vaihtolyöjä ja tilanteiden rakentaja Elmeri Anttila. Etenkin Anttilan poissaolo tuntui, sillä lyöjätykki Matias Rinta-aholle, joka pelasi nyt numerolla neljä, saatiin rakennettua vain yksi kotiutustilanne. Sen Matias tietenkin hoiti juoksun arvoisesti.


Vimpeli sai rakenneltua 17 kolmostilannetta, Manselle niitä kertyi peräti 25. Vimpeli pystyi siis hyödyntämään kolmostilanteet paremmalla prosentilla, mutta erityisesti Ruuskan ongelmat mailanvarressa näkyivät tilastossa.


Vimpelin ykköskotiuttaja oli jälleen kerran Janne Mäkelä. Mies täräytti kunnarin ajolähtötilanteessa ja takoi kaikkiaan tehot 1+5. Mäkelällä oli kahdeksan kolmostilannetta, niistä hän selvitti kuusi.


Toinen Vimpelin sytyttäjä oli Juho Heikkala. Loistavan ulkopelin lisäksi hän löi taas yhden kunnarin ja tavallisen juoksun ja toi kaksi.


-Me teimme nyt valtavan määrän virheitä ulkopelissä, täytyy oikein miettiä mistä ne johtuivat, mutta niihin tämä peli menetettiin, kertoi Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen.


Mansen ryhmä on juuri niin kova kuin miltä se paperilla vaikuttaa. Monetkin olivat katsomossa sitä mieltä, että Saarikentällä nähtiin ensimmäinen otatus syksyn finaalista. Manse on ainakin rynnimässä sinne, jos joukkue vain pysyy terveenä.


Juuso Myllyniemi pääsi vihdoin loistamaan Saarikentällä. Hän takoi kenttään peräti 15 kärkilyöntiä ja oli vaihtotilanteissa itse varmuus. Myllyniemi iski myös kunnarin, yhden tavallisen ja toi neljä juoksua.


Juha Puhtimäki oli kuitenkin kentän keisari. Lautasen ääressä hän piti ensimmäistä vuoroa lukuunottamatta Vimpelin lyöjät kurissa ja takoi itse kunnarin, neljä tavallista ja toi vielä kaksi juoksua. Lukkarien vertailussa Puhtimäki oli omassa kastissaan.


-Olen ylpeä joukkueesta, vaikka Vimpeli iski heti taululle 6-0 lukemat, niin emme antaneet periksi vaan nousimme sieltä voittoon, Puhtimäki kiitteli.


Vimpelin kannalta saattoi olla hyväkin asia, että Anttilan annettiin huilata tämä ottelu. Kun hän tulee mukaan Mansea vastaan pudotuspeleissä, ovat Vimpelin kuviot täysin erilaiset kuin sunnuntaina nähtiin. Ottelu kertoi myös hyvin sen, kuinka tärkeä pelaaja Anttila Vimpelille on.


Jari Porttila

622 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page