top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Puhtimäki nollasi Sotkamon

Superpesiksen kärkiottelun tähdeksi nousi kaksi ottelua huilannut Juha Puhtimäki. Joensuun lukkari nollasi Sotkamon kärjen ja kun Aleksi Rautiainen teki jokerina mitä tahtoi, otti Joensuun yllättävän selvän voiton Sotkamosta. Jaksoluvut olivat 8-2 ja 6-5.

Ensimmäisellä jaksolla Joensuu teki lähes mitä tahtoi. Rautiainen takoi puolet joensuulaisten juoksuista, eikä Sotkamo päässyt oikein missään vaiheessa mukaan peliin.

Toisella jaksolla Sotkamo tuli kuten niin monesti aikaisemminkin. Se johti jaksoa jo 3-0 ja 5-2, mutta menetti sen lopulta selkeästi 5-6. Sotkamo on hyvin harvoin taipunut selkeästä johtoasemasta, mutta nyt se suli JoMan rynnistyksen edessä,

Puhtimäki piti hyvin Sotkamon kärjen kurissa. Niilo Piiponniemi pääsi yrittämään kentälle seitsemän kertaa, niistä hän meni neljästi. Etenijäjokeri Kalle Kuosmasen vastaavat luvut olivat neljä ja kaksi. Puhtimäen otteista näki, että parin ottelun lepo oli tehnyt hyvää, otteet olivat tutun pirteitä.

Joensuulla on ollut alkukaudesta pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta viimeistään tämä ottelu osoitti, että joukkue kuuluu sarjan kärkikolmikkoon ja on valmis puolustamaan kahta mestaruuttaan. Sotkamon kohdalla sulaminen toisella jaksolla selkeistä johtoasemista aiheuttaa varmasti mietintää pelinjohdossa.

Kierroksen muissa otteluissa saatiin odotetut tulokset. Koskenkorva haki Kankaanpäästä tärkeät kolme pistettä, saman teki myös Kempele Kiteen vieraana. Kempele pystyi nyt kääntämään tasaisen ottelun voitoksi, sunnuntaina se ei pystynyt siihen Vimpelin vieraana. Ossi Meriläinen nakutti nyt kolme ja Matti Korhonen kaksi juoksua.

Imatra piti puolestaan pintansa Siilinjärveä vastaan. Imatra on nyt kiinni viimeisessä play off-paikassa, mutta Kempele on vain pinnan ja Kossu kaksi pinnaa sen takana. Taistelu pudotuspelipaikoista käykin äärettömän kuumana, keskiviikkona Hyvinkään on lähes pakkovoiton edessä Tampereesta, jotta se pysyy mukana taistelussa.