top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Puhtimäki otti uskomattomat viisi kärpästä, Patrik Laine kannusti katsomossa


Manse PP jyräisi suoraan kolmessa ottelussa superpesiksen finaaliin. Sotkamon Jymystä ei ollut kolmannessa ottelussa enää edes haastamaan tamperelaisia, vaan nämä rallattelivat selkeään 1-0 ( 5-0, 3-3) voittoon. Mansen voitto ei ollut missään vaiheessa edes uhattu, vaikka toinen jakso päättyi tasan.


Mansen kapellimestarina hääri lukkari Juha Puhtimäki. Hän otti ensimmäisellä jaksolla historialliset viisi kärpästä Sotkamon etenijöistä. Tämä merkitsi lähes puolta Sotkamon kaikista paloista.


-Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta tällä tasolla kun onnistuin noin hyvin. Siinä mentiin ihan omalla fiiliksellä, ei minulla ollut halua vastustajan merkistä. Tietenkin se tuntui hyvältä, kun pystyi heittämään kapuloita kaverin rattaisiin, Puhtimäki naureskeli Maximusportin haastattelussa.


Puhtimäen dominointi näkyi mm. siinä, että Sotkamon jokerit, Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö olivat ihmeissään hänen kanssaan. Kumpikin pääsi yrittämään kotiutusta neljä kertaa ja kumpikin onnistui vain kerran.


-Oli kyllä sellainen tunne, että ottelu oli koko ajan meidän hallussa, Puhtimäki vakuutti.


Etenkin Korhonen oli vahaa kolmessa kohtaamisessa Puhtimäen käsittelyssä. Hän pystyi kotiuttamaan yhteensä kaksi kertaa, kun hän normaalisti lyö kolme juoksua ottelua kohden.

Sotkamo rakensi ottelussa 13 kolmostilannetta, Manse 18:sta. Sotkamosta kotiutuksessa onnistui yhteensä kolme pelaajaa, Mansella viisi.


Mansen finaalipaikka on historiallinen, jos se esittää finaalissa samanlaisia otteita kuin Sotkamoa vastaan, on myös mestaruus sen näpeissä.


-Finaalipaikka on ollut tavoitteena siitä alkaen, kun projekti polkaistiin käyntiin ja nyt ollaan siellä. Nyt pari päivää huilia ja sitten taas treenaamaan.


Puhtimäki itse sai pallon kovalla vauhdilla jalkaansa edetessään ykköseltä kakkoselle ja hetken aikaa hän makasi kanveesissa.


-Tuossahan tuo jalka tulee mukana. Kyllä siihen hoidot on jo huomiseksi varattu, ei mitään hätää.


Sotkamolle välieräsarja oli enemmän kuin vaikea. Joukkue joutui puristamaan itsestään kaiken irti jo Joensuuta vastaan puolivälierissä ja kun niskaan tuli kahdesta ensimmäisestä Manse-ottelussa tappio jatkopalloilla, näkyi se joukkueen henkisenä lamana. Kolmannessa kohtaamisessa Jymy ei enää muistuttanut sitä viime vuoden railakasta, kultaa vienyttä nälkäistä joukkuetta.


Manse pääsee nyt huilaamaan viikon ennen ensimmäistä finaaliottelua ja lepo tulee varmasti tarpeeseen. Joukkue pelasi kolme viimeistä puolivälieräottelua IPV:tä vastaan veitsi kurkulla, ja selvisi siitä. Kahdeksan tiukkatempoisen ja henkisesti raastavan pelin jälkeen lepo tulee kaikille pelaajille tarpeeseen.


Mansen konkarit, Puhtimäki, Jussila, Puputti ja Niemi pelasivat juuri niin kuin kokeneiden pelaajien välierissä pitääkin. Erityismaininnan ansaitsevat Juuso Myllyniemi, joka pelaa uransa parasta kauttaan ja ykkössarjasta löydetty Severi Tikkakoski.


Tikkakosken hyvät otteet oli huomioitu myös muualla, mutta Manse ehti kiinnittää miehen kesän lopussa peräti kolmen vuoden sopimuksella. Nyt voidaan todeta, että nuorukainen on noussut kuukaudessa yhdeksi joukkueen tähdistä.


Tmpereelle Mansen finaalipaikka oli iso asia. Kolmannessa välierässä katsomosta löytyi mm. NHL-tähti Patrik Laine, joten voi sanoa pesiksen lyöneen läpi yhdessä Suomen suurimmassa kaupungissa.


-Onhan se mahtavaa, kun näkee tuo tason ammattilaisen istuvan katsomossa kannattamassa meitä. Pesikselle se on hieno asia, Puhtimäki vakuutti.


Toisesta finaalipaikasta käydään tiukkaa taistelua Vimpelin ja Kouvolan välillä. Seuraava kohtaaminen on torstaina Vimpelin Saarikentällä. Vimpelissä rajapuhkaisut vievät pallon usein kenttää ympäröivään jokeen. Pallon erikoiset pomput ennen jokea olevalla törmällä ovat kotijoukkueelle tutummat, joten sille kotikentällä pelaamisesta on selkeä etu.


Vimpelin kentän pinta on myös niin pehmeä, etteivät pomput nouse siellä niin paljon, että niillä voitaisiin rakentaa peliä niin hyvin kuin Kouvolassa.


Jari Porttila


2,152 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page