top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pulkkasen mahtivire toi hurjan palkintopotin


Tapio Pulkkanen jatkoi Tenerifalla neljäntenä päivänä siitä, mihin hän lauantaina lopetti. Kenttäennätyksen 61 lauantaina pelannut suomalainen tykitti nyt tuloksen 66 ja kirjautti itselleen Canarian Island Championship-turnauksen kolmannen sijan.


Pulkkanen kuittasi neljän päivän turnauksesta lähes 90 000 euron palkintoshekin, hän on pystynyt raivaamaan kolmen parhaan joukkoon tiensä kerran aikaisemminkin, viimeksi hän oli kolmas ET-kiertueen turnauksessa vuonna 2018. Silloin hän tienasi kaudessa yli puoli miljoonaa euroa.


Tenerifan turnauksen ylivoimaiseen voittoon pelasi Etelä-Afrikan Garric Higgo. Hän pelasi tuloksen -27, kun toiseksi tullut Uuden-Seelannin Maveric Antcliff pelasi tuloksen -21 ja Pulkkanen tuloksen -20. Pulkkanen oli kiinni kakkossijassa vielä ennen Antcliffin viimeistä puttia 18 väylällä.


Suomalaisittain päivä oli hieno, sillä Kalle Samooja nousi yhdeksänneksi tuloksella -18. Himoittu paikka PGA Championshippiin jäi kuitenkin haaveeksi.


- Tänään oli hyvä päivä ja kaikkeni annoin. Kiva lopettaa kisa toki tuollaiseen kierrokseen. Kaksi keskimmäistä (molemmat -3) olivat vaan liian huonoja menestyäkseen tässä kisassa, Samooja summasi. Hieno kierros ei aivan riittänyt sijoitukseen, jolla paikka PGA Championshipiin olisi auennut. - Pari lyöntiä varmaan liikaa, Samooja arvioi tuoreeltaan. - Lyöminen ei ole sillä tasolla, mihin olen tottunut. Vähän johtuu varmaan siitä, etten ole päässyt kunnolla vielä ulos treenaamaan. Tänne tullaan kuitenkin pelaamaan, eikä hinkkaamaan.


- Nyt kun kentät aukeavat ja saadaan Piltzin (valmentaja-Mika) kanssa vähän treeniä, niin kyllä se siitä nousee omalle tasolle. Sen sijaan lähipelissä Samooja oli rautaa. Hän nosti esiin puttaamiseen. - Putti on ollut kyllä todella hyvää. Greenejä tuli luettua kuin Turun Sanomia konsanaan, hän heitti. Sami Välimäki jakoi Tenerifalla sijan 27 ja Janne Kaske sijan 56. Kaskekin kuittasi palkintorahoja yli 5000 euroa.


Jari Porttila

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page